Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miénk a vár és miénk a lekvár: Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskőn

Miénk a vár és miénk a lekvár: Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskőn

Gasztro & Tourism

Miénk a vár és miénk a lekvár: Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskőn

Gasztro & Tourism

Promotions 19:21
Talán mindenkinek van már terve arra, hogy az október 23-hoz kötödő négynapos szünetben (október 20-23.) mihez kezd majd. Más kérdés, hogy a tervekhez, főleg a szabadtériekhez mennyire lesz partner az időjárás; ha legalább viszonylag jó marad az idő, akkor mi többek között a Bükk nyugati oldalát ajánlhatjuk ezúttal.

Az Eger–Szilvásvárad vonalat, vagy éppen a Szalajka-völgyet annyira talán nem kell bemutatni, van viszont errefelé egy falu, amelyen mindig átutazunk, de szinte soha nem állunk meg. Ez pedig Szarvaskő, az Egerből Szilvásvárad felé vezető úton fekvő kis település a fekvésének köszönhetően – szűk völgyben, sziklák között – már önmagában is megér egy-két órát: aki teheti kapaszkodjon fel például a Szarvaskői várhoz, ez tulajdonképpen egy sziklatúra, vadregényes vidéken.

Aki pedig programra vágyik itt is, annak éppen most, október 21-én vasárnap tudjuk javasolni a Csipkebogyó Fesztivált, a helyi hagyományok alapján elkészülő csipkelekvár főzésének bemutatásával. Aki e hétvégén nem jut el Szarvaskőre, de a csipkelekvár vagy hecsedli készítése érdekelné, íme egy-két recept az Erdőkóstolótól, illetve a Nosatlytól.

(AA)