promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét adhatunk egy esélyt a vegán ételeknek
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szerintem mindenkinek kellene mindegyik ételből fogyasztania az egészséges étkezéshez és életmódhoz. Szóval az se jó, ha éjjel-nappal csak húst eszünk, ahogy az sem, ha csak zöldségekkel pumpáljuk tele az étrendünket, kirekesztve minden mást. Szóval jómagam ugyanúgy megeszek egy zöldborsó főzeléket cukkini fasírttal, mint egy jó tejfölös csirkepörit nokedlivel.

Az, hogy vegán-bűnözők McDonald's-okat, valamint sajt és hentesüzleteket rongálnak éppen Franciaországban, számomra a vicc kategória. Jelenleg az a módi, hogy összefirkálják vagy művérrel öntik le a kirakatokat.

Igazából az lenne a legjobb, ha mindenki nyitott lenne mindenre, ezzel is visszaszorítva a túlfogyasztást. Zöldségeket ugyanúgy lehet rántani, mint húst, ezzel pedig nem kényszerítenénk túltermelésre a húsüzemeket.

A vegán életmód számomra már túlságosan drasztikus, de az biztos, hogy ezek az ételek nagyon is finomak, és egy héten egyszer nyugodtan elővehetünk egy ilyen receptet a netről. Most itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk ennek a sokoldalúságát.

A Vegan Food Festen az érdeklődők betekintést nyerhetnek a növényi alapú ételek izgalmas sokszínűségébe. A rendezvény egyik különlegessége, hogy mindegyik kiállító egy olyan előétellel, főétellel vagy desszerttel készül, amelyet csak a négy napos rendezvény keretein belül lesz lehetőség kóstolni. Azaz sem a rendezvény előtt, sem a rendezvény után nem teszik étlapra a vendéglátó egységek a kifejezetten Vegan Food Festre megálmodott ételkülönlegességeiket.

Az egyedi gasztro-kreálmányokon túl természetesen a sokak által megszokott ételek vegán megfelelőjét is lesz lehetőség majd beszerezni. Kóstolhat majd a nagyérdemű tejmentes fagylaltokat és jégkrémeket, vegán hamburgereket és hotdogokat, érlelt sajt és felvágott alternatívákat, nyers ételeket, és kihagyhatatlan veganizált magyar, valamint nemzetközi konyhai fogásokat.

Magyarország kedvenc vegán, vegetáriánus és vegán-barát éttermei, cukrászdái, street foodosai és bisztrói gondoskodnak majd a négynapos ízkavalkádról. Többi infót az esemény Facebook oldalán találtok, most már csak a gyomrotokat kell felkészíteni.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás