promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mekkora pizzát rendelnél házhoz?
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Big Mama & Papa's PizzeriaBig Mama & Papa's Pizzeria láncot még 1992-ben egy örmény bevándorló testérpár hozta létre. Aro és Allen Agakhanyan még angolul is alig beszéltek, de a pizza nyelvén nagyon is jól tudtak, így sikerre vitték a franchiset.

A legismerősebb onnan lehet a pizzázó neve, hogy a 2014-es Oscar-gálán tőlük rendelték a pizzát. Pontosabban Ellen DeGeneres, aki 20 darabra adta le az előrendelést, amire pepperonit, gombát, olívabogyót és sajtot kért. A Los Angeles-i pizzalánc tulajdonosai tudták, hogy a díjátadóra kell szállítaniuk, de abban a tudatban voltak, hogy ez a háttérmunkásoknak lesz, és nem a színpadra fogják felvinni a sztároknak.

Az Edgar nevű pizzafutár gyakorlatilag majdnem elájult izgalmában, amikor DeGeneres felvitte a színpadra. A megszeppent srác még kedvenc színésznőjét, Julia Robertset is megkínálhatta pizzával, akinek 1000 dollárnyi jattot dobtak össze Hollywood nagyjai. Persze a pizzéria járt a legjobban, aki élete legnagyobb ingyen reklámját kapta ezzel.

A másik viszont, amiről híresek, hogy ők szállítják házhoz a legnagyobb kereskedelmi forgalomban lévő pizzát. Nálunk a haverok még egy 40-50 cm-es pizzára is irigykedve néznek, és rommá lájkolják Facebookon, de ez teljesen más kategória.

Az ”óriás szicíliai” névre keresztelt szörnyeteg kerekítve 140x140 centis és 200 kockaszeletre darabolják fel. Kilenc kilogrammnyi tésztából készül, és 1,3 kilogramm pepperonis szalámi, és 2,2 kilogramm sajt kerül rá feltétként, szóval maga a pizza 12 és fél kilós. Na, ezzel már tényleg lehet villogni a haverok előtt, de a szicíliaival már egy kisebb esküvői násznépet is jól tudnánk lakatni.

Az óriás 299,99 dollárba kerül, ami átszámolva nagyjából 85 ezer forint. Ha nem elég a 2,5 kg feltét, akkor kérhetünk rá pluszba 19,99 dollárért. A kolosszust tényleg kiszállítják, és ha egy ilyet rendelünk, azzal valóban nagy feltűnést tudunk kelteni.

Nem rég amúgy elég sokat filozofálgattunk a pizza kérdésről, amit ide kattintva tudtok elérni. Az óriás szicíliairól meg lehet közben álmodozni, ha csak nem járunk mostanság Los Angeles környékén.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás