promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A thai ételek szerelmesei ismét készíthetik a gyomrukat
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A thai kajával én úgy vagyok, hogy állandóan tudnám enni, persze ugyanúgy meg tudnám unni, mint ha rántott húst kellene ebédre tolnom minden nap. Viszont rántott húst tényleg ehetnék nap mint nap, de a jó thai kaját nehezebb beszerezni, valamint otthon elkészíteni is az alapanyagok miatt. Persze ezeket már nagyobb szupermarketekben megvehetjük, de az áruk nem két forint lesz. Így a thai ételek megmaradtak a különlegességi listán, azonban szeptember 2-án egész nap kielégíthetjük éhségünket a Vajdahunyad várában.

Az egy napos gasztro-kulturális eseményen a thai kulturális programok, fellépők, látványfőzés mellett hat étterem gondoskodik majd az autentikus kulináris élvezetekről.

A legnépszerűbb étel, amit valószínűleg mindenki ismer, az a padthai, ami egy igazi street food kajává nőtte ki magát. A tésztaételt a bangkoki árusok az utcán főzik faszénnel alágyújtott wokjaikban, amit Thaiföldön még menet közben is tudnak lapátolni az üresgyomrúak. Ennek is sok változatát megkóstolhatjuk majd a fesztiválon. A cikk utáni videóban meg is lehet nézni, hogyan készítik ezt a különleges ételt az utcán.

A thai konyha rengeteg finom ízzel, fűszerrel, alapanyaggal dolgozik. A wokba kerülhet majd csirke, rák, kókusztej, kesudió, mindenféle különleges zöldség, mint például babcsíra, na meg hát ízletes fűszer a currytől kezdve a gyömbérig.

Persze nem csak kaja lesz, megismerkedhetünk ugyanis a thai kultúrával is közelebbről. Vásárolhatunk eredeti thaiföldi portékákat és kipróbálhatjuk a hagyományos thai spa szalonok kényeztető szolgáltatásait. A fesztiválon jelen lesznek továbbá a Thaiföldi Turisztikai Hivatal képviselői, valamint a Thai Airways International is. A légitársaság standján regisztrálók között kisorsolásra kerül két darab repülőjegy Bangkokba. Ez azért elég csábító, főleg, hogy a rendezvény ingyenes.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás