promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ryanairrel vagy Wizz Air-rel repülne? Akkor ennek nem fog örülni!
Borítókép:  warszawa.wyborcza.pl
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Utazómajom gyűjtötte össze a legfrissebb változásokat.

Ryanair: eddig fejenként két táskát (egy normált méretűt és egy kisebbet) engedélyezett, azonban novembertől azok, akik nem vásárolnak elsőbbségi beszállást, csak egyetlen kis méretű kézipoggyásszal utazhatnak („Always Getting Better”).

  • Aki megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyásszal utazhat: nagyméretű, akár kerekes és egy kisméretű 40x20x25cm-es bőrönddel.
  • Aki nem vásárolja meg, egy darab kisméretű kézipoggyásszal utazhat (40x20x25cm).
  • Ha azok az utasok, akik nem vásároltak elsőbbségit, mégis szeretnének egy nagyobb, 10 kg-os kézipoggyászt vinni, akkor foglaláskor 8€ áron tudják hozzáadni. Ezt mindenképp fel kell adniuk a check-in pultnál. Egy járatra maximum 95 db elsőbbségit adnak el.
Wizz Air: Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága azonnali hatállyal változtatott szabályzatán, amiről a portál úgy értesült, hogy a repülőtéri dolgozókat nem is tájékoztatták. A Wizz Air honlapján az alábbi szöveg olvasható:
Az utasok EGY, legfeljebb 55 x 40 x 23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak. A fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, ezért csak a WIZZ Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a kézipoggyászukat. A WIZZ Priority szolgáltatás megvásárlásával Ön garantáltan magával viheti az utastérbe az 55 × 40 × 23 cm méretű kézipoggyászát és további egy darab 40 × 30 × 18 cm méretű kisebb táskát. Ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40 × 30 × 18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél. Ha a kézipoggyásza 40 × 30 × 18 cm-nél kisebb, magával viheti az utastérbe, és az ülés alatt kell elhelyeznie azt. A laptopot kérjük minden esetben magával vinni az utastérbe. Javasoljuk utasainknak, hogy a legfontosabb dolgokat (pl. személyes higiéniai cikkek, útlevél és egyéb dokumentumok) és értéktárgyaikat (pl. ékszer, telefon, fényképezőgép) vigyék magukkal az utastérbe.
A változtatás miatt Utazómajom azt javasolja, hogy az eddigi 2 helyett minimum 3 órával kell hamarabb kiérni a repülőtérre.

(TK via Utazómajom)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás