promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hetedik Gönci Barack Vigasság
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Hogy miért ragaszkodunk ennyire a gönci barackhoz? Ebben a térségben születtünk és ugyan voltak kitérőink, de ide tértünk vissza felnőttként, a vidék nyugalma újra elvarázsolt minket. Itt éljük álmainkat és itt kamatoztatjuk a máshol megszerzett tapasztalatainkat” fogalmazta meg a Gönci Barack Vigasság főszervezője, Czakó Mónika.

„Van egy csodálatos gönci barack-ültetvényünk és egy pálinkafőzdénk, ahol a hagyományos gönci barackpálinkán túl készítünk többek között málnát, szilvát, piros vilmoskörtét és a paletta folyamatosan nő. A szívünk csücske természetesen a térség kincse, a gönci barack. Szeretnénk, ha évről évre egyre többen ismernék meg ezt a zamatos gyümölcsöt, az ebből készült ínycsiklandozó ételeket, a pálinkát, az egész tájat, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, Göncöt, Boldogkőváralját, minden csodát, ami ebben a területben lakozik. Ezért hívtuk életre 2012-ben a Gönci Barack Vigasságot és ezért ünnepeljük idén is együtt július 6-án és 7-én Boldogkőváralján a mennyei gönci kajszit” – mesélte a fesztivál megálmodója.

GBV 1
A vidék nem csak a barackról híres: tavaly több mint 70 ezren látogatták meg a boldogkői várat, itt található a vizsolyi Biblia, az országos Kéktúra egyik szakasza, átszeli a térséget a Hernád, mely az evezés mekkája, és a közelben van Magyarország egyik leghíresebb gasztronómiai zarándokhelye, az Anyukám Mondta étterem.
 
A Vigasságon lesz pálinkafelismerő verseny, főzdelátogatás, pálinkakóstolás, kemenceizzítás, sütemények, barackos finomságok: szörp, lekvár, méz, rétes, fánk és különleges gönci barackos ételek.

„Már a Vigasság kezdete óta van egy állandó partnerünk, az Anyukám Mondta. A Dudás testvérpár helyi alapanyagokból készít világhírűt, olyat, amitől mindenki elalél. A Vigasságon a barackot valamilyen formában minden fogásukba beépítik, érdemes lesz megkóstolni. Idén először partnerünk a Stílusos Vidéki Éttermiség, így az encsi étterem mellett Boldogkőváraljára érkezik több izgalmas vidéki étterem is” – mondta a szervező.

Természetesen az étel és ital kóstolgatás közben a zenéről sem kell lemondanunk: fellép Gájer Bálint, a Blahalouisiana, a Magashegyi Underground és Hobo is érkezik az együttesével. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás