Arról mi is beszámoltunk, hogy a hazánkat képviselő Pohner Ádám hétfőn majd öt és fél órán keresztül főzte menüjét. Az európai döntőt Torinóban rendezték, így a helyi országra jellemző alapanyagot is fel kellett használni. Ez most – minő meglepetés – a spagetti volt. (A hét első napján történt eseményekről ebben a cikkben számoltunk be.)
Az eredményhirdetést kedd este tartották, ekkor adták át a különdíjakat is:
a legjobb konyhai segítő díját az olaszok.
a legjobb hústál díjat a franciák kapták.
A nagy célt, a dobogóra kerülést nem sikerült elérni, ám legfontosabb cél, a továbbjutás összejött.
„Jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisan tudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog a hétfői piacon, amivel másképp számoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük” – mondta az Indexnek Pohner Ádám. Azt fontos megjegyezni, hogy a magyar csapatot két norvég szakács is segítette.
A világ leghíresebb szakácsversenyét 1987 óta rendezik meg Franciaországban, alapítója Paul Bocuse, a világ egyik leghíresebb séfje. A világdöntő minden páratlan évben van Lyonban, minden páros évben pedig – mint amilyen a mostani is –, az európai döntő zajlik.