promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bejutott a világdöntőbe a magyar csapat!
Borítókép:  Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Facebook
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A papírforma azt ígérte, hogy a skandináv országok tarolni fognak a versenyen. A „jósok” most sem tévedtek! A Bocuse d'Or-t az éjszaki országok hagyományosan nagyon komolyan veszik. Első helyen Norvégia, a másodikon Svédország, a harmadikon pedig Dánia végzett – írja a Világevő.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a hazánkat képviselő Pohner Ádám hétfőn majd öt és fél órán keresztül főzte menüjét. Az európai döntőt Torinóban rendezték, így a helyi országra jellemző alapanyagot is fel kellett használni. Ez most – minő meglepetés – a spagetti volt. (A hét első napján történt eseményekről ebben a cikkben számoltunk be.)

Az eredményhirdetést kedd este tartották, ekkor adták át a különdíjakat is:
  • a legjobb konyhai segítő díját az olaszok.
  • a legjobb hústál díjat a franciák kapták.
A nagy célt, a dobogóra kerülést nem sikerült elérni, ám legfontosabb cél, a továbbjutás összejött.

„Jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisan tudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog a hétfői piacon, amivel másképp számoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük” – mondta az Indexnek Pohner Ádám. Azt fontos megjegyezni, hogy a magyar csapatot két norvég szakács is segítette.

A világ leghíresebb szakácsversenyét 1987 óta rendezik meg Franciaországban, alapítója Paul Bocuse, a világ egyik leghíresebb séfje. A világdöntő minden páratlan évben van Lyonban, minden páros évben pedig – mint amilyen a mostani is –, az európai döntő zajlik.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás