promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A spagetti volt a meglepetés az idei Bocuse d'Or-on
Borítókép:  Facebook
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Index tudósítása szerint a magyar csapat már szombaton kiutazott a verseny helyszínére, hogy megismerkedjen a helyszínnel, a tankonyhán tudtak gyakorolni, miközben a helyi alapanyagokat tanulmányozták. A verseny egyik lényeges eleme, hogy mindig az adott országra, régióra jellemző alapanyagokat kell használni.

Idén a kötelező alapanyagok a Castelmagno nevű olasz sajt, a tyúktojás, olasz rizottó rizs, olasz marhabélszín voltak és mindig van egy meglepetés alapanyag, amit a résztvevők is csak a verseny helyszínén tudnak meg: ez most a spagetti volt.

Lami Juli, a csapat sajtósa a portálnak elmondta, ennek kifejezetten örültek, hiszen gondolták, hogy az olaszok valamilyen tésztát választanak majd. Ezen kívül bármi mást lehet használni a főzéshez, de ennek az öt alapanyagnak rajta kell lennie a tányéron, amit egy húsztagú zsűri pontoz.

A versenyzőknek most is egy zöldség és egy hústálat kell elkészíteniük valamivel kevesebb, mint 5 és fél óra alatt.

Az olaszországi versenyen a főzéshez egy száz tételes, kizárólag olasz zöldségekből álló listáról kell vásárolni, amin sok az eredeti és védett, olasz termék szerepel. Ilyen pélfául az ősinek nyilvánított nápolyi paradicsom, lila spárga, vagy olasz fokhagyma. Csak répából hat, paradicsomból tízféle szerepel a listán, azt hangsúlyozva, hogy ez az olasz konyha és mezőgazdaság egyik legfontosabb alapanyaga.

A magyar séf hétfő délután három órakor tálalta fel a vegetariánus, és fél négykor a hústálat.

35077764 10156437468398209 7884523562667606016 n

(További fotókat ide kattintva talál!)

Ez még csak az európai döntő első napja, a verseny kedden is egész nap folyik, eredmény kedd este lesz. Pohnernek be kell kerülnie a legjobb tízbe ahhoz, hogy ott lehessen jövőre Lyonban, a döntőn.

A világ leghíresebb szakácsversenyét 1987 óta rendezik meg Franciaországban, alapítója Paul Bocuse, a világ egyik leghíresebb séfje. A világdöntő minden páratlan évben van Lyonban, minden páros évben pedig – mint amilyen a mostani is –, az európai döntő zajlik.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás