promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hagyd a csobbanást, száguldj inkább a habokban
Borítókép:  lupawake.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A havon siklani egészen egyedi életérzés: miközben a panorámában gyönyörködsz, a léceid harapják a frissen ratrakolt pályát, te pedig harminccal száguldasz a lejtőn. A vízisízés és a snowboardozás nyári változata, a wakeboard ugyan nélkülözi a csodás kilátás jelentette gyönyört, viszont legalább tundrabugyit nem kell magadra cuppantani, ahogy a középkori kínzásokkal egyenérékű síbakancsot is félrerakhatjuk.

Budapest szívétől 15-20 percnyi kocsikázásra (kocsival a 11-es úton észak felé) találjuk hazánk legnagyobb wakeboard központját, a Lupa Wake Parkot, melyet tavaly nyitottak meg (nyitvatartás 9-től napnyugtáig). A négy pálya közül kettő kezdő, bárki kipróbálhatja őket, ha nem fél a sebességtől. Természetesen oktató segít mindenben.

A sielok.hu portál stábja tesztelte a helyszínt, s állítják, nem csalódtak. Egy egyórás jegy az ötoszlopos kezdőpályára 4500 forint, a napijegy 9500. Neoprén ruhát 1500 forintért adnak egy órára, egy napra 3000 forint az ára. A kötéses wakeboardot a megvásárolt jegyár feléért lehet bérelni. Egy menet tehát nem olcsó, de garantáltan olyan élménnyel gazdagít, mint semmi más.

A helyszínen látványos versenyeket is rendeznek, ahol a wakeboardosok 22 vízi elemen mutathatják be a tudásukat.

Aki pedig csak a párját szeretné elkísérni, de nem akar a vízbe csapódni kis sebességgel, annak ott van a strandröplabda, a strandfoci és a tollas a vízparton.

Magyarországon Balatnfüredtől Dunaharasztin át Szegedig jelenleg 23 vízisí- és wakeboard pálya üzemel, a legújabb a Kaposvár melletti Deseda-tónál nyílt wakeboard központ.

Ha a kurázsi megvan, már csak minimális úszótudást és egy pénztárcát kell magunkkal vinni.

A teljes lista az érdeklődőknek ide kattintva olvasható.

(gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás