Noha a
DiVino-t igazán a borai miatt szokták dicsérni, a konyhájára sem lehet panasz. A fülledt nyári időben jól esik a bor egy kis szódával, ezért egy szekszárdi rosé fröccsel alapoztunk, amihez bőrén sült lazacfilét párolt zöldségekkel, valamint csirkés cézár salátát rendeltünk.
Utóbbi nem túl nagy kihívás egy szakács számára, a lazac annál inkább. A halat kellően omlósra sütötték, ám enyhén sósra sikeredett. A sós ízt némileg semlegesítette a sajtszószra hajazó mártás (az étlapon nem jelölték, hogy szószos zöldségköretet készítenek). Mindenesetre a lazac színében és ízében is jól passzolt a roséhoz.
Manapság a bébikukorica és a zsenge hüvelyes zöldborsó igen előkelő helyen szerepel a köretek listáján, ám egy pikánsabb zöldborsópürével elégedettebb lettem volna. Az is igaz, hogy a menü valóban fogyókúrás volt: könnyű és friss, ami a kánikulában elengedhetetlen.
Habár a Gozsdu-udvar valójában a turisták pénztárcájához van szabva, időnként belefér egy-egy drágábbnak mondható kulináris élvezet is a magyar zsebbe. A lazacot egyébként sem olcsón mérik, de szervízdíjjal együtt így is ötezer forint alatt maradtunk.
Értékelés: 4,5.Elérhetőség:DIVINO GOZSDU
Budapest, Király utca 13.
gozsdu@divinoborbar.hu +36 70 413 4899