promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kánikulában jól esik a rózsaszín fröccs a rózsaszín halhoz
Borítókép: 
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Noha a DiVino-t igazán a borai miatt szokták dicsérni, a konyhájára sem lehet panasz. A fülledt nyári időben jól esik a bor egy kis szódával, ezért egy szekszárdi rosé fröccsel alapoztunk, amihez bőrén sült lazacfilét párolt zöldségekkel, valamint csirkés cézár salátát rendeltünk.

Utóbbi nem túl nagy kihívás egy szakács számára, a lazac annál inkább. A halat kellően omlósra sütötték, ám enyhén sósra sikeredett. A sós ízt némileg semlegesítette a sajtszószra hajazó mártás (az étlapon nem jelölték, hogy szószos zöldségköretet készítenek). Mindenesetre a lazac színében és ízében is jól passzolt a roséhoz.

Manapság a bébikukorica és a zsenge hüvelyes zöldborsó igen előkelő helyen szerepel a köretek listáján, ám egy pikánsabb zöldborsópürével elégedettebb lettem volna. Az is igaz, hogy a menü valóban fogyókúrás volt: könnyű és friss, ami a kánikulában elengedhetetlen.

IMG 20180601 184514

Habár a Gozsdu-udvar valójában a turisták pénztárcájához van szabva, időnként belefér egy-egy drágábbnak mondható kulináris élvezet is a magyar zsebbe. A lazacot egyébként sem olcsón mérik, de szervízdíjjal együtt így is ötezer forint alatt maradtunk.

Értékelés: 4,5.

Elérhetőség:
DIVINO GOZSDU
Budapest, Király utca 13.
gozsdu@divinoborbar.hu
+36 70 413 4899
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás