promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kaviár és pezsgő az idei Gourmet Fesztiválon
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az idei főszereplő a kaviár és a pezsgő lesz, szóval az ételek többségében ez a két alapanyag valamilyen formában meg fog mutatkozni.

“Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” –meséli Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. “A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf” – teszi hozzá a főszervező.

Itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje, a színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak.

Az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, szóval előzetesen regisztrálni kell rájuk. A fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül.

A workshopokon nem akárkiktől lehet tanulni, előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is.

A színpadi program is sok izgalmat ígér: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is, végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, az ifjú séftehetséggel, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen.

Idén is átadják a Gourmet díjakat, a közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét.

A kisebbekről sem feledkeztek el, 14 éves kor alatt ingyenes a belépés, lesznek gyerekprogramok is a Kerek Perec és a Chefparade jóvoltából.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás