promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Poénosan kért bocsánatot a KFC a csirkehús hiány miatt
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A korábban Kentucky Fried Chicken néven működő, ma már csak a KFC rövidítést használó globális láncolatnak 900 étterme van Nagy-Britanniában, amiben 700-ból fogyott el gyakorlatilag napokra a csirkehús. A cég akkor elismerte, hogy új szállítójának "akadt néhány kezdeti problémája.”

A cég inkább bezárta a szállítási gondoktól érintett egyes nagy-britanniai egységeit, más éttermeit pedig szűkített kínálattal vagy rövidített nyitva tartással üzemeltette. Hát igen, csirkehús nélkül nem lehet kinyitni egy csirkés éttermet.

A KFC a legtöbbet olvasott Metro és Sun bulvárlapokban jelentette meg egész oldalas hirdetését, amiben bocsánatát kérnek a vásárlóktól. A KFC rövidítést megkeverték FCK-ra, ami ugyebár a briteknél a FUCK-ot, vagyis a b*szd meget jelenti. Ezzel próbáltak asszociálni arra, hogy igen, ezt jól elb*sztuk, vagy hogy FCK, ez a KFC kosár most üres. 

Az éttermek elkezdtek újranyitni, a brit fogyasztók pedig úgy döntöttek, már csak azért is megbocsátanak, mert a cég ekkora poént tolt az arcukba. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás