promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél tücsökből készült kenyeret?
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A finn Fazer nevű cég úgy döntött olyan kenyeret kezd el árusítani, amiben nem csak liszt és magvak, hanem ledarált tücsök is lesz. Így gyakorlatilag egy fehérjebombát kapunk, mivel egy darab kenyérbe 70 darab ledarált tücsök kerül.

Persze nem is olcsó a különlegesség, az ottani árak szerint a tücskös kenyér dupla annyiba kerül majd, mint a sima.

Juhani Sibakov, a Fazer fejlesztési igazgatója szerint így új kapukat nyitnak az ízeltlábúak fogyasztása terén, és szép lassan elkezdik hozzászoktatni az embereket a bogárevéshez. Ez ugyebár Európában még új, Ázsiában viszont teljesen megszokott. Itt persze muszáj ilyenekkel indulni, nem lehet csak úgy letenni az emberek elé egy tücsköt meg egy villát.

Az út jó, mivel Reuters által megkérdezettek szerint a tücskös kenyérnek nem volt mellékíze. Novembertől Nagy-Britannia, Hollandia, Belgium, Dánia, és hozzánk legközelebb eső Ausztria is engedélyezte a bogarak ételként való felhasználását.

Csak nálunk majd nehogy félreértsék, amikor a csótány bele van sütve a péksütibe, és majd azzal védekezzen a tulaj: „Jaj bocsánat, nem írtuk ki, hogy ez ilyen trendi ízeltlábú sütike.”
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás