promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási hiba éhgyomorra kávét inni
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kávé gyakorlatilag szinte mindenhol a hétköznapi kultúra része, ettől függetlenül még mindig rengeteg ember nem kávézik, köztük én sem. Energiaitalt főleg nem iszom, ehelyett egy pohár multivitamin pezsgőtablettát gurítok le a torkomon. Nem azért, mert marha egészségesen élek, hanem mivel nem kávéztam világ életemben, így a szervezetem hülyén reagál a koffeinre.

A kávéfüggőknek azonban már nagyon nehéz hátat fordítani ennek az élénkítő hatású gyenge pszichostimulánsnak. Ezzel nincs is semmi baj, azzal sokkal inkább, ha ezt éhgyomorra akarják tenni reggelente. Az még csak rosszabb, ha több kávét is megiszunk, mielőtt nyugodtan megreggeliznénk.

A Business Insider összeszedte, hogy miért kellene legalább egy péksütit a gyomorba juttatni kávé bevitel előtt. Először is teljesen hazavágjuk vele az emésztésünket, ami később még nagyobb problémákat tud okozni. Ehhez hozzájárul az is, hogy nagyon beindítja a savtermelést a gyomorban. Egy idő után jön az égető érzés a mellkasban és a torokban.

Az még meglepőbb, hogy az éhgyomorra kávézás pont az ellenkezőjét éri el az embernél, és rontja a koncentrálóképességet, valamint hangulatingadozást is generál.

A legfontosabb viszont az, hogy a kávézás teljesen tönkrevágja a gyomrunkat. Tehát előbb reggelizzünk, mint egy király, aztán jöhet a csészényi ébredés. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás