promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra indul az Együnk Egymásért akció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A programhoz csatlakozó vendéglátóhelyek lehetővé teszik a vendégeknek, hogy szeptembertől decemberig olyan fogások vagy menük közül válasszanak, amelyek megvásárlásával támogatják a rászorulók élelmezését.

A magánszemélyek becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját, a vállalatok pedig lehetőséget adhatnak az irodában vagy telephelyen a dolgozóknak közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére.

Az Élelmiszerbank hatodik alkalommal hirdeti meg az adománygyűjtő kampányt, ezúttal szeptembertől decemberig, hogy a téli időszakban minél több rászoruló élelmezését tudják segíteni és felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára.

Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel, amelynek összegyűjtésével és szétosztásával az Egyesület 350 ezer nélkülözőt segít. Olyan élelmiszerek kerülnek így a rászorulók asztalára, melyek még fogyaszthatók, azonban a gyártók és kereskedők valamilyen okból (közeli lejárat, sérült csomagolás, szezonalitás) megsemmisítenék. További információkért érdemes követni az Élelmiszerbank honlapját.

Arra mi is sokszor felhívjuk a figyelmet, hogy ne vásároljuk túl magunkat az élelmiszerekből. Ezzel visszaszorítjuk a pazarlást, na meg a pénztárcánkat is kíméljük. Emellett nem kell minden maradéknak a kukában landolnia, ha már nem kérjük. Rengeteg taktika van, mivel lehet kicsit feldobni azokat az ételeket, amiket már meguntuk, de mégis tetemes mennyiséget halmoztunk fel belőlük. Legyünk nyitottak a gasztronómiára és trükközzünk kicsit. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás