promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégsem olyan egészséges a kókuszolaj, mint azt hittük.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az utóbbi években a mi háztartásunkba is betört a kókuszolaj, és mivel én utálom vagdosni, többnyire olívaolajat használok mindenhez, kivéve persze ha rántani kell. Meg hát na, a jobb szakácskönyvek és séfek a műsoraikban mindenhol elmondják, milyen olajat érdemes ehhez vagy ahhoz az ételhez használni. Szóval igen, van amihez érdemes kókusz vagy kacsazsírt tenni, de nem mindenhez. Plusz nálam régen még elment, de ma már kifejezetten utálom, ha egy étel megszívja magát zsírral, szóval még arra is figyelek, hogyan süssem.

Már a BBC is lehozta az American Heart Association frissített ajánlását. Jelenleg úgy néz ki, hogy a kókuszsír szervezetre gyakorolt hatása olyan, mint a marhahús, vagy a vaj. Ez azt jelenti, hogy tele van telített zsírsavakkal, amikből ugyebár ha túl sokat viszünk be, az növeli szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
 
Az amerikai szívspecialisták sokkoló adatot tálaltak. A kókuszolajban található zsírok 82 százaléka telített. A vajban ez a szám 63 százalék, a marha és disznózsírban 50 illetve 39 százalékos ez az arány. Szóval kókuszolaj hívők, ez sajnos eldőlt, és a rossz irányba. Ez persze még nem azt jelenti, hogy ne használjuk, de inkább csak ritkán vegyük elő. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás