promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy darab Michelin-csillagos éttermünk maradt
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Le lehet utánozni, de a Michelin étteremkalauz lesz mindig az etalon. A séfek legnagyobbjainak az lesz az álma, hogy megkapják az áhított Michelin-csillagot és persze rémálmuk, hogy elveszítsék. Persze mindig éttermek kapják az elismerést, de igazából a séfeknek tulajdonítják. A szakma akkor is Michelin-csillagos séfként említ egy-egy szakácsot, ha otthagytak egy helyet. Nem is csoda, hogy sok étterem egy tehetséges séf távozása után elveszíti a csillagot. Az tudni kell, hogy Magyarországon továbbra is csak egy csillagos éttermek vannak. A Michelin vizsgálja az ételek minőségét, a sütés, főzés, ízesítés tökéletességét, a konyha eredetiségét, az ár-érték arányt és a látogatások gyakoriságát.

Egy csillaggal minősíti a Vörös Könyv „a kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő” éttermeket. Két csillagot kapnak azok a kitűnő éttermek, amelyek miatt érdemes az utazóknak hosszabb kitérőket is tenni. Három csillagot adnak azoknak a helyeknek, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.

Jelenlegi Michelin-csillagos éttermeink:

Borkonyha
Costes
Costes Downtown
Onyx

A Tanti úgy tűnik Pesti István nélkül már nem tudta hozni a színvonalat, ami a csillaghoz kellett. A séf Budapestről menekült vidékre, hogy a tatai Platán éttermet átvegye. Az Indexen adott interjújában is arról mesélt, hogy szerinte a vidéki gasztronómiáé a jövő, és a Michelin-csillag már egyáltalán nem motiválja. A séf számára az is fontos, hogy vidéki, teljesen saját alapanyagokkal tud dolgozni.

Van még három úgy nevezett különdíjas étterem, ezek a Bib Gourmand vendéglátóhelyek. Ezt a jelzést 1997 óta használja a Michelin. A Bib Gourmand éttermekre a kiváló minőség mellett a mérsékelt ár a jellemző.

Bib Gourmand kategória:

Fricska
Petrus
Lacikonyha

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás