promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Michelinnél kavarodás volt és egy kis büfének adtak csillagot
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tizenhárom eurós menüket áruló útszéli büfé kapott Michelin-csillagot Franciaországban. A Bouche à Oreille a környéki munkások egyik kedvenc kávézója, olcsó, ráadásul étkezés közben vidám francia klasszikusokat is játszanak magnóról – hozta le az étteremről a híradó.hu. Mivel ők lettek megjelölve a Michelin-kalauzban, így lerohanták őket a gasztroturisták. A tulaj először örült neki, hogy ennyi forgalmuk van, de utána rájött, hogy egy ilyen kis hely nem bír ki ekkora forgalmat. „Kezdünk teljesen behavazódni, itt van ez a sok ember, akik kettő, három meg négy személyre akarnak asztalokat maguknak, de nekem közben a visszatérő vendégekkel is foglalkoznom kell” – mondta a tulaj a Le Parisian című francia lapnak. Aztán persze kiderült, hogy az egész lerohanás a Michelin tévedése miatt volt.

Mint kiderült, az egész egy apró hibának köszönhető. A Michelin-csillagot egy teljesen más étteremnek szánták, amely ugyan a Rue de la Chapelle úton, de egy másik városban található, Párizstól délre.

„Mikor meghallottam, hogy összekevertek minket, csak nevettünk a dolgon. A michelinesek is felhívtak mindket kétszer, hogy elmondják, hibáztak” – mesélte a tulaj.

A csillagot odaadták a jogos tulajdonosoknak, ahol már négyszeres áron lehet fogyasztani, tényleg különleges fogásokat. Bár a gasztroturisták valószínűleg nem bánták meg, hogy megkóstolták a kis étterem kínálatát. Megkérdezték a konyhafőnököt, álmodott-e arról, hogy valaha is Michelin-csillagot kapja, amire azt válaszolta: „Nem, egyáltalán nem. Én a szívemmel főzök.” (hirado.hu; Torony; The Local; The Guardian)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás