Ilyen még nem volt a hazai sörtörténelemben: az ország első és egyetlen téli sörfesztiválján egy belépővel (ami 3990 forint) akár 20-30 korsónyi sört is benyakalhat, aki bírja. A szervezők - a Serfőző és a Gellért Hotel - persze a kulturált sörfogyasztás elvét hirdetik és azért hozták tető alá immár második alkalommal az Indoor Sörfesztivált, hogy tág teret adjanak a változatos sörfajták bemutatkozásának. A fesztivál kiállítói között lesznek kézműves, kisüzemi és nagyüzemi márkák egyaránt. Aki tényleg mindent meg akar kóstolni, az természetesen kérhet kevesebb mennyiséget is a sörökből.
A teljesség igénye nélkül itt lesz a Bandusz Sörfőzde köleses söre, a Fóti Sörfőzde különlegességei, a Kecskeméti Sörmanufaktúra remekei, a Fűtőház Sörfőzde „mozdonysorozata”, de lesz Guinness, Bernard, Kilkenny, Erdinger, Primátor és Bombardier kínálat, mint ahogy a Kupak&Dugó, a Prágai Sörház palettája is felsorakozik.
A fesztiválon az Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiáját megidézve sörvacsorával és sörbrunch-csal is készülnek. Valamint, mivel számukra a minőségi sörfogyasztás minden esetben kultúrával párosul, így Katona Csaba történész a Monarchia korát jellemző sörös gasztronómiáról tart történelmi kalandozásokat a fesztiválon két óránként és non-plus-ultraként a sörvacsorákon.