promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen egy 7 csillagos szálloda 2017-ben
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hét csillagot mindemellett a szakma inkább marketing fogásnak tartja, igaz, tényleg vannak olyan szállodák, amelyek ki tudnak tűnni a luxusszállodák tömegéből. Ezt a szintet persze hivatalosan még egyik sem kapta meg, ki de az biztos, hogy a legjobbak közül két dologgal lehet kiemelkedni: a legekkel és a szolgáltatás színvonalával.

Az Egyesült Arab Emírségek az olaj után a turizmusra szeretné építeni a gazdaságát „meglepő” módon, így simán belefér néhány szuperberuházás, olyan, amelyre mindenki felkapja a fejét. Az országot alkotó 7 emirátus közül területileg a legnagyobbnak számító Abu Dhabi királyi családja, az Al Nahyan éppen ezért építette 2005-ben az Emirates Palace luxusszállodát. Többek között persze azért is, hogy legyen hol elszállásolni a hivatalos vendégeket, nem véletlenül az Elnöki Palota mellé tervezték. Az Emirates Palace legfelső emeletén ugyanis csak olyan lakosztályok vannak, amelyekben kormány- és államfők szoktak megfordulni, a további 302 szoba és 92 lakosztály viszont azokat várja, akik ki tudják fizetni a jellemzően 200 ezer forintról induló egyéjszakás árat. (A szerencse persze akár mellénk is állhat, hiszen 2 hónappal ezelőtt is volt olyan akció, amelynek keretében december elejére 100 ezer forint alatt is kínáltak egy éjszakát félpanziós ellátással.
 
A hírek szerint mintegy 3 milliárd dollárt költöttek el az arab stílusú, aranyszínű dizájnban úszó, 100 hektáros területen elhelyezkedő szállodára. Igen, talán ebből is látszik, hogy itt a monumentális jelző elérése jelenti a legeket. A hotelnek saját lezárt magánstrandja van, amely 1,3 kilométer hosszú, de emellé befért még egy közepes jachtkikötő is. A tenger nem csak kristálytiszta, de mivel egy kis öbölben fekszik a partszakasz, így rendszerint elég csendes is a víz. A golfautó itt rendszeresített közlekedési eszköz a vendégek részére, hiszen a szálloda keleti és nyugati szárnya között 1 kilométer a távolság.

A "mezei" szobák a két szárnyban helyezkednek el - a lakosztályok az épületegyüttes középső részén kaptak helyet -, de valójában mind a két részben megtalálható minden, ami a kényelemhez kell. A különbség csak az, hogy egyik részen inkább a párokra számítanak, hiszen itt vannak a késő estig nyitva tartó medencék és bárok, míg a másik oldalon mini vízi vidámpark és tevegelés várja a gyerekes családokat. A legeket folytatva felsorolásszerűen: 114 kupola, 1002 Swarovski kristálycsillár, 200 szökőkút, több mint 6 kilométeres futópálya, 14 étterem, de a konyhák száma több mint 100, vagy akár a legek között említhetnénk a palotát nappal és éjjel ábrázoló kézzel készített egytonnás fali szőnyegeket. Egyébként a szálloda komoly konferenciaközpont is, a számos konferenciaterem mellett található itt egy 1100 személyes auditórium és egy 2400 vendéget befogadó bálterem is.


A vendégekről több mint 1000 alkalmazott gondoskodik, ami azért elég jó arány. Ebből csak a biztonsági szolgálat emberei kitesznek 150 főt, ami nem is csoda, hiszen a szálloda önmagában is turista látványosság: egy része nyitva van mindenki előtt, így óvni kell a vendégek nyugalmát és a külsősök számára lezárt, csak kártyával megközelíthető részeket. A bejelentkezéskor itt a recepciós személyesen kísér fel a szobába, nyitja az ajtókat a stílusosan aranyérme formájú kártyával, és mutat be az adott szobához rendelt inasnak, akinek tényleg az a dolga, hogy minden kívánságunkat teljesítse. (Sőt, hivatalosan az ő feladata az is, hogy kicsomagolja a bőröndjeinket.) A megérkezéskor egyébként az autentikusság jegyében arab nemzeti öltözetű úriemberek máris arab kávéval és helyi datolyával kínálnak, a hölgyek rózsacsokrot kapnak, a gyerekek pedig ajándékcsomagot plüssállattal - természetesen teve, mi más - és színezővel.

A gasztronómiai élvezetek kedvelői sem panaszkodhatnak, hiszen a szolgáltatás nem merül ki a porcelán étkészletekben és az ezüst evőeszközökben, ami itt alap. A többszörösen díjazott éttermek között Michelin csillagos ugyan nincs, de a hotel rendszeresen meghív ilyen séfeket, akiknek ételsorai ilyenkor elérhetőek néhány napon keresztül. A több mint egy tucat éttermet egy nyaralás alatt is igen nehéz végigenni, de amit bizton érdemes kipróbálni, a szálloda specialitása, a teveburger, annak is az arannyal "fűszerezett" változata. Ez utóbbi van egyébként desszerten és kávén is, évente mintegy 5 kilogrammot használnak el az ételekhez.

Az aranyat egyébként a Spa is használja. Itt a legdrágább kezelés az öt és fél órás kényeztetés, ami szerényen csak "A Day of Gold" néven szerepel az árlistában. A 280 ezer forintért kapunk egy 24 karátos aranyolajjal történő masszást, Hammam fürdőt, ebédet, és egy 24 karátos arckezelést, az egészet pedig pedikűr és manikűr zárja.

szalloda2

A szálloda autóparkja szintén nem hagy kivetnivalót, ha lakosztályt foglalunk, úgy a reptéri transzfert is biztosítják. Ehhez hófehér BMW 7 limuzinok állnak rendelkezésre, de ha ez nem felelne meg, akkor a mélygarázsban akad 2 Rolls-Royce és 2 Maybach is. Az alap szobaár egyébként itt elég sok mindent tartalmaz, a minibárban és a medencék mellett nem csak a hűtött víz, de a szénsavas üdítők is az árban vannak, sőt, naponta többször kínálnak jégkrémet a tengerparton, ahol a szállóvendégeknek a tevegelés is ingyenes. A Nespresso kávé és a tea bekészítés a szobában nem újdonság ebben az árkategóriában, ahogy a napi újságbekészítés és a külön díj nélküli szélessávú internetelérés sem. A parkolásért sem kell fizetni, és ha azt szeretnénk, akkor bármikor kikérhetünk biciklit is.

A szobák elég nagyok az átlaghoz képest - a legkisebb 55 négyzetméter -, mindegyikhez van erkély, és 10 inches iPad is, amelyről akár a 164 centiméter képátmérőjű LCD televízió is vezérelhető. Az IPTV rendszer nem csak a 150 tévécsatorna és a több nyelven is elérhető filmek miatt érdekes, de számos információ van rajta a szálloda mellett a városról, az időjárásról és programokról is, és a szobaszervizt is tudjuk ezen keresztül bonyolítani. Ez utóbbi étlapja egyébként elég hosszú, még a gyerekmenüre is több oldalt szántak. A legmenőbb azonban minden bizonnyal inget rendelni a szobából, ugyanis itt erre is van lehetőség: 48 óra alatt el is készítik a méretre szabott darabokat. (P.B.)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás