promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michelin-csillagos szakács éttermében is nyelhetünk egy kis drótot
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Daniel Boulud egy nagyon híres francia származású New York-i séf. Ételei tényleg kifinomultak és imádják őket az ízek szerelmesei. Ezért peches a dolog, hogy pont a Michelin-csillagos szakács éttermében, a db Bistro Modernében történt a dolog. Barry Brett feleségével 2015 februárjában ment el a New Yorkban lévő étterembe egy jót enni, de nem sült el túl jól a dolog. Mr. Brett vörösboros kakast rendelt, azonban az étkezés közben valami megakadt a torkán. A felsértett rész annyira nagy fájdalmat okozott, hogy el is hagyták az éttermet. Természetesen jött a per, ahol az orvosszakértők kimondták, hogy egy 2 és fél centis drót akadt meg a férfi torkán.
 
Bizonyára már láttunk olyan drótkefét, amit a grillrácsok tisztítására használnak. A darabka egy ilyenből származott. Beavatkozás nélkül ez súlyos fertőzést is okozhatott volna a sértett torkában és emésztőrendszerében. Szerencsére nem történt nagyobb baj, Barry pedig 300 ezer dollár kártérítést is kap, és 11 ezer dollár a feleségének is jár. Bár az egyelőre nekünk se tiszta, a felesége miért kap külön, biztos a hatalmas trauma miatt.

Viszont még ez a kisebb gondja az étteremnek. A bíróság közben még 1 millió dollár bírságot szabott ki. Összeadva a kártérítéssel együtt ez 370 millió forint, egy kis drótért. Persze teljesen jogos lesz ha az étterem fellebbez, mivel az összeg kicsit tényleg túlcsordult. A másik, hogy továbbra se nézzük le Daniel Boulud főzőtudását, mivel az alkalmazottai hibáztak, és nem ő.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás