promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon Kürtőskalács Fesztivál lesz
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hagyományos ízek mellett lesz málnás, csokicseppes, citrusos és gyömbéres kürtőskalács, mini, kicsi, normál és óriás méretű változat, de a kürtőskalácsból készült desszertkülönlegességek sorát is bővítik: a "kürtős csapágy", "kürtős krémes", "kürtős fondue", "kürtős cake", "kürtős karika" és "kürtős fagyi" mellett újabb meglepetéssel készülnek a rendezvény honlapja szerint a szervezők. A december óta hungarikumnak számító édesség köré szerveződő fesztiválon a korábbinál több stand várja majd a látogatókat, akik így a különlegesebb ízvilágú kürtőskalácsok mellett megkóstolhatják például a glutén- és laktózmentes változatokat is. Így akinek van valamilyen ételallergiája az is nyugodtan belevetheti magát a kürtősök világába.

A fesztiválon az érdeklődőket beavatják a kürtőskalács-készítés rejtelmeibe, megrajzolják Magyarország "kürtőskalács-térképét", közös jótékonysági sütésen pedig felépítik a legnagyobb kürtőskalácsvárat.

Az édességek mellett sós ételek is várják a közönséget: a faszenes ételek udvarában a jó minőségű faszén használatával is megismerkedhetnek az érdeklődők, Serényi Zsolt séf pedig különleges grillbemutatót tart.

kürtöskal2
Minden nap változatos koncertek szórakoztatják majd a látogatókat, pénteken többek között a Margaret Island zenekar, szombaton Tóth Andi és Tóth Vera, vasárnap pedig a világzenei napon Palya Bea és zenekara lép színpadra. A gyerekeket külön programokkal várják.
 
A fesztivál házigazdája Kovács Lázár séf lesz, fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottsága elnöke. Az idei mottó: "Kürtöld világgá! Kürtőskalács - csodakalács". (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás