promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magány, ami nem olcsó mulatság
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kakslauttanen Arctic Resort

A nomád körülményeket nélkülözi a finn Urho Kekkonen Nemzeti Parkban található szállodakomplexum. Az utóbbi kifejezés nem a véletlen műve, hiszen rönkházak mellett üvegtetejű igluszobákat is ajánlanak, sőt, akad a kettő kombinációja is, de természetesen, ha nagyon akarunk van lehetőség hóból épült kunyhóban is megszállni. Ide november és április között érdemes ellátogatni, hiszen a fejünk felett táncoló északi fény valóban csodálatos látvány a meleg takaró alól. Az éjszakánként 433 euróba kerülő üvegtetős megoldás burzsuj kompatibilis, hiszen van saját mosdó és zuhanyzó.

magany2
Hotel Astronomico Elqui Dömös


Chile, Norte Chico régió. Elsőre talán nem mond semmit, de amatőr csillagászok számára bizony ez maga a mennyország, ahová az újhold előtt és után 3-4 nappal érdemes leginkább ellátogatni. A vendégek nem csak előadásokat hallgathatnak meg a témában, de van saját csillagvizsgálójuk is két félprofi teleszkóppal. Ez már majdnem igazi burzsuj szálloda, ahol még medence is akad. A szállás alapvetően két fajta: akad kétszintes kupolás sátor és háromszintes faház is. Itt főszezonban fejenként 190 dollárért szállhatunk meg, a kép pedig önmagáért beszél.

magany3
Entre Cielos Luxury Wine Hotel & SPA


Na, ez végre egy igazi luxushotel! Az Andok lábánál elterülő 8 hektáros szőlőbirtok az egyik legjobb malbec termőhely. (Az itt készült Gran Marantal Malbec 2010 az ítészek szerint 93 pontot kapott!) A butikszálloda 16 szobája közül egy a szőlőtőkék felett, egy podban kapott helyett. A tulajdonosok kompromisszumot azonban még itt sem akartak kötni, így a teraszra azért beterveztek egy kisebb jacuzzit. Ezért pedig két főre mindössze 500 dollárt kell fizetni éjszakánként.

magany4
Longitude 131°


A csúcson kell abbahagyni! Így legmenőbb szálláshelynél ér véget a lista. Az Ayers Rock (Ulur) óriási homokkőszikla szomszédságában felhúzott kétszemélyes luxussátor - egyedül a tető emlékeztet valójában a sátorra - ugyanis 2700 dollárt kóstál egy napra méghozzá a semmi közepén. A 15 sátor mellé azért még egy fine dinning étterem és egy spa is odafért. Igény esetén lehetünk magányosak is, de lehet tevegelni, ausztrál bennszülöttekkel találkozni vagy éppen a művészetükkel ismerkedni, így aktív is lehet a kikapcsolódás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás