promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúcson vannak a cseh sörgyárak
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mi is szeretjük a sört, de a csehek aztán igazán igent mondanak rá. A statisztika kimutatja egy-egy cseh állampolgár fejenként 143 liter sört fogyasztott el tavaly. Csehországban egyre inkább visszaszorul a kocsmák forgalma és az otthon fogyasztott, tehát palackozott sör fogyasztása kerül előtérbe, amely tavaly már az összfogyasztás 60 százalékát tette ki. A csehek egyre inkább a drágább és jobb minőségű söröket kedvelik. A hagyományos kocsmákban csapolt sörök általában olcsóbbak és kevesebb alkoholt tartalmaznak, mint a jobban fogyó palackozott, erősebb és drágább habos csodák. Ezeknek persze az ízviláguk is sokkal különlegesebb. Egy jó 5-7%-os barna sör finomabb és ütősebb is világos társainál.

Ami még meglepő, hogy egyre többen kezdtek el alkoholmentes sört fogyasztani. Tavaly ez tette ki az összfogyasztás 5 százalékát, tíz éve még ez a mutató 2,5 százalékos volt. Erről a statisztikáról Tibi atyának nem kell tudnia.

beer2
A Csehországban főzött sör 20 százaléka külföldön fogyott el, elsősorban az európai uniós országokban nőtt az érdeklődés a cseh sörök iránt. A szankciók következtében jelentősen visszaesett az oroszországi kivitel, amely korábban a cseh sörök komoly piacának számított. A legtöbb cseh sört tavaly Szlovákiában itták meg. Szlovákia ezen a téren első ízben megelőzte Németországot.

Nálunk is ismert cseh sörfajták:

Breznak
Budweiser
Krusovice
Kozel
Pilsner
Staropramen
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás