promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Terjeszkedik a Fornetti
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az előzetes adatok szerint a Fornetti csoport árbevétele 25 milliárd forint körül alakult 2015-ben, ami a 2014-es 22 milliárd forinthoz képest mintegy 12 százalékos növekedést jelent . Az idei évre további 10 százalékos növekedéssel számolnak a vállalatnál, a mostani sikerek alapján a Fornetti nyáron már a német fogyasztókat szeretné célba venni. Az akkori tájékoztatás szerint a Fornetti termékei 11 országban - pékségekben, üzletekben valamint franchise boltokban - találhatók meg. A Fornetti Kft. Magyarországon 970 alkalmazottat foglalkoztat, külföldi leányvállalatainál még 500 dolgozója van. A vállalat 2014-ben mintegy 40 ezer tonna pékárut értékesített, ami nem kis mennyiség. A Fornetti nagyon közkedvelt hazánkban, ha gyors péksüteményre vágyunk, gyakorlatilag ez az első ami eszünkbe jut.
 
Teljesítménye alapján a Fornettit választotta a tavalyi év franchise hálózatának a Magyar Franchise Szövetség. Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója kiemelte: a vállalatcsoport elsődleges célja a növekedés. A cseh, szlovák és ukrán megállapodásokat követően már több mint 4700 Fornetti üzlet működik a régióban, míg az elkövetkező évek feladata, hogy a meglévő stabil alapokra felépítsenek egy Németországtól Bulgáriáig terjedő hálózatot.

fornetti2
A Fornetti anyacége, a több tőzsdén is jegyzett Aryzta AG a világ egyik legnagyobb fagyasztott pékipari termékeket forgalmazó vállalata, négy kontinensen üzemeltet pékségeket, több mint 60 márkanév alatt. Élelmiszeripari árbevételének 47-47 százaléka származik Észak-Amerikából, illetve Európából. A társaság legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2014-ben árbevétele 4,8 milliárd euró, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye 566 millió euró volt.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás