Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Magyar lángos New Yorkban

Magyar lángos New Yorkban

Gasztro & Tourism

Magyar lángos New Yorkban

Gasztro & Tourism

Promotions 18:10
Nem csak a kint élő magyarok, de a helyiek is imádják az olajban kisütött finomságot. A tulajdonos szerint csak a vásárlók öt százaléka magyar, akiktől rengeteg pozitív visszajelzést kap. „Látható, hogy nosztalgiázásképp veszik a lángost, ezzel csillapítva a honvágyukat.” A maradék 95% amerikai, akik alig várják, hogy hozzájussanak a napi lángos adagjukhoz. Mivel az Egyesült Államokban senki más nem árul ilyet, a lángos kuriózumnak számít, Zsoltról még a New York Times is jelentetett meg cikket, ami szintén emelte a langos truck népszerűségét. A lángossal persze igazodni kell a helyiek ízléséhez, így nem csak fokhagymás tejfölös változat létezik.

„Szerencsére a lángosra szinte bármit lehet tenni. Szoktunk például mangalicakolbászt, zöldségeket, karamelizált hagymát vagy pepperonit, ezek különösen népszerűek. Egyébként a helyiek közül sokan „Hungarian pizzának” hívják a lángost, ami egy ideig zavart, de most már nem foglalkozom vele. Az a lényeg, hogy sokaknak ízlik.”

lángos
A szezon áprilistól októberig tart, amíg nincs nagyon hideg, érdemes kint lenni, mert van forgalom. A Langos Trucknak olyan engedélye van, amellyel több területen parkolhat, de leggyakrabban Manhattanben vagy Brooklynban található meg. Gyakran áll meg a teherautó a Wall Streeten is, így a környéken dolgozók ott vásárolják meg az ebédjüket.
 
Prepuk Zsolt szerint a cégalapítás gyorsan megy az Egyesült Államokban, körülbelül egy hónap alatt megvan. A különböző engedélyek beszerzése viszont hosszú idő. Távlati terve, hogy utánfutót szerez a kocsihoz, amivel kitelepül egy állandó helyre a Central Parkban. A lángos Amerikában nagyon is belefogott a térhódításba, itthon sem ártana feldobni pár feltéttel a hagyományos változatot. Ki is fogjuk próbálni.