promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két kelet-magyarországi település is győzött az Év Szállása versenyen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az idei Év Szállása verseny tanulsága, hogy az évről évre bővülő belföldi turizmus előnyeit azok a szálláshelyek tudják igazán kiélvezni, akik programturizmusban és régiófejlesztésben is gondolkodnak. Az Év Szállása fődíjat elnyerő 4 csillagos superior Hotel Kapitány Sümeg mintapéldája annak, hogy egy szálláshely hogyan járul hozzá a környék idegenforgalmi sikeréhez azzal, hogy a régióban lévő turisztikai cél üzemeltetését is felvállalja. Vendégforgalmat generálva ezzel a saját szobáin túl a többi szállás számára is.

„Egy-egy beruházás kapcsán tisztán kirajzolódik a foglalási statisztikáinkból, hogy az adott fejlesztés hogyan változtatja meg a környékre irányuló turizmust. Az Év Turisztikai Attrakciója címet elnyerő miskolctapolcai Avalon Park például komoly marketingerőt képvisel az egész Bükk környéki régió fellendülésében, a vendégek és a konferenciaszervezők figyelmét is újra ráirányította erre a térségre” – magyarázta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A kelet-magyarországi térség turisztikai vonzerejét mutatja, hogy 60 ezer közönségszavazat győzteseként Hajdúszoboszló 2013 után ismét elnyerte az Év Turisztikai Települése címet, és a szavazók körében legnépszerűbb 4-5 csillagos szálláshelynek is a Hotel Silver Hajdúszoboszló bizonyult.

szallas2
 
„Mindez iskolapéldája annak, hogy a városhoz kötődő erős turisztikai marketing rövid és hosszú távon hogyan lesz kifizetődő. A rengeteg fürdővárosi konkurens ellenére Hajdúszoboszló nem veszít lendületéből, évekre visszamenőleg a legnépszerűbb belföldi turisztikai célpont a magyarok körében, Budapesttől való jelentős távolsága ellenére ide érkezik a legtöbb foglalás” – tette hozzá Szigetvári József.

A toszkán földbirtok hangulata Monoszlón

Idén a szállásadó seregszemle egyik legerősebb mezőnye az apartman, vendégház kategória volt, melyben a zsűri három szakmai díjat adott át: a rusztikus stílusú mátrakeresztesi Templomvölgy Resortnak, a természet közeli Natura Hill Zebegénynek és az Év Innovatív Szálláshelyének járó különdíjat is elnyerő monoszlói Liszkay Borkúriának. A díjazott szálláshelyek kategóriái jól mutatják a vendégigények átalakulását. „Az apartmanok ma már nemcsak az olcsóbb szálláshelyet kereső családok és a hátizsákos turisták célpontjai, hanem az egyedi hangulatra és miliőre vágyóké, akik a 4-5 csillagos szállodákban megszokott kifogástalan színvonalat keresik – tette hozzá az Év Szállása verseny szervezője – megjelent az újdonságnak számító luxusapartman kategória, és a jó minőséget megfizethető áron kínáló szállások száma is jelentősen megnőtt. Emellett olyan kategóriateremtő vállalkozások születtek, mint a toszkán földbirtok hangulatát idéző Liszkay Borkúria, amelyre – ahogy a foglalási adatok is mutatják – komoly igény van a belföldi utazók körében.”

Nemcsak belföldi pihenéskor választjuk előszeretettel az apartmanokat és panziókat, hanem külföldi szálláshelykereséskor is. A legtöbb és legpozitívabb vendégértékelések alapján megválasztott Év Külföldi Szállása a marosvásárhelyi Pensiunea Doina & Jenő lett.

„Az utazók véleményének még hitelesebb kirajzolódása érdekében a szakmai zsűri értékelése mellett a családbarát és wellness szállásnak járó különdíj kiválasztásába a célcsoport körében népszerű médiumokat is bevontuk” – emelte ki Szigetvári József. Így a Kismama magazin szakmai véleménye alapján a zala megyei 4 csillagos Kolping Hotel Spa & Family Resort kapta az Év Bababarát Szálláshelye elismerést, míg a Femina.hu olvasóinak szavazatai alapján az Év Wellness Szálláshelyének a 4 csillagos Hotel Castello Siklóst választották.

Fődíjak:

Az Év Szállása: Hotel Kapitány Sümeg **** superior
Az Év Turisztikai Attrakciója: Avalon Park Miskolctapolca
Az Év Turisztikai Települése: Hajdúszoboszló
Év külföldi szálláshelye: Pensiunea Doina & Jenő (Románia)

Különdíjak:

Az Év Wellness Szálláshelye: Hotel Castello Siklós ****
Az Év Bababarát Szálláshelye: Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****
Az Év Innovatív Szálláshelye: Liszkay Borkúria Monoszló
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás