promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkészült a legdrágább magyar pálinka
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Crystallum névre keresztelt sorozatból ugyanis 100 üvegben magyar kajszi barack, 100 üvegben pedig debreceni muskotályos szilva található, ezekből is az 50 fokos változat. A cégalapító Márton János elmondása szerint a legjobb részeket különítik el a főzés során. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mondjuk az évente általuk lefőzött 300 mázsa barackból elkészült teljes mennyiség 2-4 százaléka felel meg ennek a kritériumnak. Na, ebből lesz a Crystallum, ami egy picit jobb mindenben (karakter, illat, stb.).

A manufaktúrában a névadó tulajdonos egyébként már korábban is készített „Magamnak főztem” néven hasonló sorozatot, az persze nem került kereskedelmi forgalomba. A tartalomról nem tudunk nyilatkozni, de a novembertől forgalomba kerülő szettek – az Ajka Kristály mesterei által tervezett üvegben lévő ital mellé 2 pohár is jár – jól néznek ki.

palinka2
Az árukat kifejezetten megkérik, a tervek szerint egészen pontosan 10-10 darabot licitre bocsátanak majd, ahol a kikiáltási ár 100 ezer forint lesz üvegenként. A többi tételt a remények szerint éttermek veszik majd meg, feltehetően más áron, igaz, az itallapon feltehetően százezer forint felett lesz itt is a számla végösszege. A tervek szerint kedvező fogadtatás esetén jöhet a málna és a vilmoskörte változat is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás