promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három menő tó a szomszédban, ha külföldön szeretnél csobbanni
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Ha szívesen jársz külföldre nyaralni, de az időd és a pénztárcád nem engedi, hogy például Ibizán pumpáld szét az agyad a fehér sziget bűvöletében, vagy nekivágj egy hosszabb útnak, akkor itt az idő célba venni valamelyik szomszédos országot! A határtól nem messze is éppolyan különleges tájak és szépségek várnak, mintha befizetnél egy menő tengerparti nyaralásra.

Alsó-Ausztria egyetlen természetes tava

A Lunzi-tó Alsó-Ausztria legnagyobb fürdőtava, egyszersmind az egyetlen természetes tó a tartományban. A 16 kilométer hosszú és kb. fél kilométer széles tó legmélyebb pontján a 34 méteres mélységet is eléri. De a kiépített strandoknál a tó fokozatosan mélyül, ezért kedvelt fürdőhelynek számít, ennek ellenére mégsincs akkora tömeg, mint például a Balcsin.

Strandok a tónál

A tónál két strandot találunk, a Seebachbad ingyenes, a másik strandon pedig felnőtteknek négy euró a belépő.

Az úszáson és a napozáson kívül búvárkodni, vizibiciklizni és csónakázni is lehet, de akár egy hatalmas ugrótoronyról is bemutathatjuk a műugró tudásunkat. Bringával is érdemes megkerülni a tavat, ami a legromantikusabb arcát naplementekor mutatja.

to1

A hangulatos Seeterrasse vízre nyúló étterméből tökéletes panoráma nyílik a tóra, ahol megkóstolhatjuk a tartomány tradicionális ételeit is. Vacsora után pedig átsétálhatunk a vízi színpadhoz, ahol egész nyáron különböző színházi előadásokat és koncertekkel várják a túristákat, amihez elég jó akusztikát biztosítanak a tavat körülölelő hegyek. Majdnem Ibiza...

A tó partjára épült Lunz am See egy klasszikus, csendes kis üdülőtelepülés, így ha többre vágyunk a strandolásnál, érdemes felfedeznünk a környéket is. Autóval egy órányira található Ötscher-szurdokhoz is ellátogathatunk, ahol az égig érő sziklafalakból lezúduló vízesések mentén túrázhatunk egy olyan elképesztő tájon, ami bártan felvehetné a versenyt a Grand Canyonnal.

Strandolás egy szlovák víztározón

Szlovákia egyik legszebb tája kevesebb, mint négy órányi autóútra fekszik Budapesttől. A Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban több különleges tó közül is válogathatunk, de ezek közül is az Imrikfalvi-víztározó az egyik legmenőbb.

to2

A tó a Gölnic-folyó felduzzasztásával alakult ki az ötvenes években, melynek partján egykor még bányászok éltek, ma viszont már kedvelt üdülőhelyként tartják számon. Több szabadstrandot is találunk, és megszállni is érdemes itt, a 85 hektáras tó környéke ugyanis bőven kínál látnivalót.

A Holló-szikláig a Zejmár-szakadék fenyvesein át vezet a turistaúton is kirándulhatunk. De ha a túl nagy meleg miatt nem érzed magadban a kraftot, hogy nekivágj egy hosszabb túrának, felülhetsz Szlovákia egyetlen együléses libegőjére is, ami egészen a Geravy-fennsíkig visz, ahol zöldellő alpesi táj várja minden érzékszerved.

Az erdélyi Szent Anna-tó kistestvére

A Fekete-hegy lábánál, 730 méter magasan fekszik a Bódi-tó, a máramarosiak egyik kedvenc kirándulóhelye. A hegy télen kedvelt síparadicsom, nyáron pedig népszerű fürdőhely, ahol horgászni, csónakázni és vizibiciklizni is lehet. A tó emlékeztet Székelyföld híres tengerszemére, a Szent Anna tóra, bár jóval kisebb annál, emiatt jóval kevesebben is ismerik, így ideális úti cél lehet, ha szeretnél egy kicsit elbújni a világ elől.

to3

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás