promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit tudnak főzni az angolok?
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A felmérésben főleg azt vizsgálták, mennyi ételt tudnak elkészíteni fejből a szigetországban. A közel kétezer válaszadó egyharmada (31%) évente jó, ha egy új ételreceptet kipróbál, és nyolc válaszadó közül hét, pedig még egy omlettet sem tud segítség nélkül elkészíteni. Ajaj, itthon sem lehet túl rózsás a helyzet. Nem is értettem, amikor egy főzőiskola felrakta internetre, hogy is kell tükörtojást sütni. Én nagyon sokat nevettem a videón, de amikor szemtől-szemben kérdezték meg tőlem, hogy kell elkészíteni a tükörtojást, akkor megértettem. De térjünk vissza az angolokhoz, a tükörtojás sütését a lenti videóban meg fogjuk mutatni.

Az angolok alig több, mint fele (54%) képes öt, vagy kevesebb ételt fejből elkészíteni, azonban ezek olyan kajcsik, amiket általában heti rendszerességgel főznek. Anyukánk sem veszi már le a szakácskönyvet a húslevesért, ha minden vasárnap készít egy adagot. De vajon melyik az a top 3 étel, amit az angolok gyakran főznek, és el is tudják készíteni?

Aranyérem – kínai sült tészta

Halál a kínai éttermekre mi? A válaszadók 81%-a rendszeresen készíti és fejből vágja az étel elkészítését. Szerintem nálunk itthon még vezet a chilis-bab ezen a téren, de már sokan tudnak otthon ilyet is készíteni. Főleg, hogy elviselhető áron lehet kapni a szójaszószt. Az árától nem érdemes megijedni, nagyon sokáig elég. És igen, a kínai sült tésztából mi is ipari mennyiséget tudunk fogyasztani.

Ezüstérem – bolognai spagetti

Alig maradt le a csúcsról a másik tészta étel, az angolok 80%-a bolognaizik rendszeresen. Ez szerintem nálunk is nagyon népszerű, ahogy a sajtos makaróni is. Nem kell hozzá túl sok hozzávaló, gyorsan megvan, finom és tartalmas. Csak lehetőség szerint felejtsük el a porverziót, annyira mű íze van. Látogassuk meg a fűszerespolcot, és generáljunk magunk ízeket, és ne vízzel, paradicsomszósszal, ha lehet.

Bronzérem – marhasült, gravy mártással

Ez nálunk eléggé ismeretlen lehet, de az angoloknál ez az igazi vasárnapi fogás. Mégis beszorult a harmadik helyre a 77%-ával, pedig tényleg isteni az íze. Interneten sok receptet találhatunk rá, és mindenképpen érdemes egyszer nekünk is kipróbálni.

Most pedig jöjjön az a bizonyos csodavideó a kezdőknek. Hogyan kell tükörtojást készíteni?
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás