promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a kaja Uber!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Tegyük fel, hogy sétálgatunk Budapesten és megéhezünk a nagy városnézésben. Minden sarkon van egy kínai büfé, de mi inkább egy kis házi kosztot fogyasztanánk. Előkapjuk az okostelefont és elindítjuk az alkalmazást. Itt kikereshetjük, az éppen aktív házigazdákat. Például Pista bácsi jó kis paprikás krumplit főzött. Megjelenik a fénykép és az is, hogy mennyiért kínálja az ételt. Tejfölös csirkepörkölt nokedlivel 600 forint, de megennék egyet most. Ha jelentkezünk, megjelenünk a vendéglátónál, hogy hozzá szeretnénk menni kajálni, és ő eldöntheti, fogad-e minket. Mivel az alkalmazás lehetővé teszi, hogy értékeljük a vendéglátót és a vendéget is, így ha beindul az üzem, nem okozhat nagy meglepetéseket. Nem fogjuk fogadni azt, akinek a béka feneke alatt van a pontszáma, mert evés közben telepúzta az egész konyhát.

Ami nem túl tetszetős, hogy a címet csak akkor kapjuk meg, ha a házigazda visszaigazolta, hogy fogad, ekkortól láthatjuk azt is, hogy mennyi idő amíg odaérünk. Ha rábökök a kajára és 50 perc amíg odaérek, lehet hagyom a fenébe, mert addig éhen halok. De ha már el akarunk menni valahova, akkor ne az időt nézzük. Ebben az egészben a kaland a lényeg és a társaság. Új emberekkel, új ételekkel ismerkedhetünk meg. A vendégnek jó, mert ehet egy házi rántotthúst, amit már lehet nem evett fél éve, és már fáj rá a foga, ám maga túl béna elkészíteni. A hobbiszakácsok megmutathatják magukat a közönségnek, míg a sokat főző szingliknek nem kell maradékokat dobálni a kukába. Meg fog maradni ez a nagy tepsi lassagne? Innentől kezdve nem, mert ha túl sokat csináltunk, a maradékot értékesíthetjük. Persze ha már rossz ne tegyük fel, oké?

yummber 670x460
Minden tranzakció bankkártyán keresztül megy, készpénzes forgalom nincs, így minden követhető. Aki egyszer valahová bejelentkezett, az hozzájárul, hogy levonják a pénzét. A Yummber a saját jutaléka levonása után minden héten utalja a pénzt a házigazdáknak, így aki sokat, és jól főz, annak ez egy jó bevétel lehet.
 
A dolog egyébként teljesen legális, 14 adag ételig ugyanis bárki értékesíthet kaját a saját konyhájában, nem kell hozzá engedélykérés a NÉBIH-nél, hanem csak bejelentési kötelezettség van.

A főzésre itt lehet jelentkezni: https://yummber.net/jelentkezesilap/
Az alkalmazás pedig letölthető a GooglePlay-en.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás