promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő helyek: a világ csodái
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Trolltunga, Norvégia
A troll nyelve: így hívják Norvégia legizgalmasabb turistalátványosságát. A Trolltunga egy 20 méter hosszú sziklanyelv, amely egy 700 méter magas völgy fölé nyúlik. A semmibe nyúló sziklanyelven állás élményéért a mai napig meg kell küzdeni: a Trolltunga felé vezető túraút körülbelül 22 kilométer hosszú és 900 méter a szintemelkedés, vagyis felkészülés nélkül nem ajánlott nekivágni. Így sem kérdés, hogy az oda-vissza 8–10 órás út megéri a fáradságot, hiszen a végén semmihez nem hasonlítható élmény várja a túrázókat. Nem véletlen, hogy a Trolltunga népszerűsége egyre nő, és főszezonban ma már akár ötszázan is megtapasztalják, milyen érzés a troll nyelvéről szemlélni a világot.

helyek1

Teaföldek, Thaiföld
Évente több mint négymillió tonna teát ter­mesz­tenek a világon, de azt kevesen gondolják, hogy mindez ennyire jól tud kinézni. Amikor legközelebb teát kortyolgatsz, jusson eszedbe, hogy a teafű származási helyét is érdemes felkeresni!

helyek2

To sua, Szamoa
A To Sua neve pontosan leírja, miről is van szó: ez nem más, mint egy hatalmas úszólyuk. A 30 méter mély kráterbe egy kötéllétrán lehet lemászni, aki pedig ide egyszer lement, az többé nem is igen akar feljönni. Kár, hogy ezért az élményért szinte pontosan a világ másik felére, Szamoára kell utazni.

helyek3

Whitehaven beach, Ausztrália
Hét kilométer mennyország: ezt kínálja Ausztrália legszebb partszakasza. A keleti oldal egyik szigetén lévő fehér homokos partszakasz a maga kristálytiszta vizével és a tengerre leszálló hidroplánjaival olyan, mint egy megelevenedett álom, mégpedig a tejszínhabos-­cukormázas változatból. Lehetetlen nem élvezni!

helyek4

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás