promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb Michelin-csillag Londonban
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


A most megjelent 2015-ös Micheline Guide-ban hat új Londoni helyet találni. Ezek egyike a City Social, Jason Atherton ötödik londoni étterme. Az öt egység közül három Michelin-csillagos. A Pollen Street Social még a nyitás évében, 2011-ben megszerezte a híres minősítést, a tavaly nyitott Social Eating House pedig mindössze hat hónappal az indulása után elmondhatta magáról ugyanezt.

london2

A Tower 42 épület 24. emeletén elhelyezkedő, 90 terítékes City Social ezeket is túlszárnyalta: négy hónappal és 24 nappal a nyitás után kapta meg az első Michelin-csillagát. Az éterem főszakácsa Paul Welsh. A fenti képen, Jason Atherton társaságában ő látható. Filozófiája alapján egyszerű, kreatív, brit alapanyagokra épülő ételeket kínál a City Social.

london3

A City Social mellett öt másik londoni étterem kapta meg első Michelin-csillagát: A Barrafina, a The Clove Club, a Fera, a Gymkhana és a Kitchen Table. Ezek közül a legnagyobb meglepetés a Barrafina felkerülése a listára, mivel a tapas bár már több mint hét éve működik, és eddig különösebb gasztroelismerést nem sikerült még bezsebelnie.

london4

A hivatalos indoklás szerint évről évre magasabb színvonal várta őket a Sohóban található tapas bárban, és ez a minőség akkor is megmaradt, mikor a Convent Gardennél újabb egységet nyitott a Barrafina. De benne lehet a döntésben az is, hogy a Michelin Guide próbálja a királyságát a csúcsgasztronómián túli területekre is jobban kiterjeszteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás