promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapesti hely a világ legexklúzívabb éttermeinek listáján
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amszterdam legmagasabb épületének, a Rembrandt Towernek a legfelső emeletén Heavenly Rembrandt néven nyílik étterem, mindössze pár napra, szeptember 22. és október 4. között. Azok, akiknek sikerül asztalt foglalni, fejenként 80.000 forint körüli összegért egy olyan menüt ehetnek végig, amelynek minden fogását Rembrandt ihletésére egy Michelin-csillagos séf készíti. A kulturprogramot is letudhatják itt egy füst alatt a vendégek: A falakon eredeti Rembrandt képeket veszik őket körbe a vacsora alatt.

etterem2

A koppenhágai Nomához, amit sokszor a világ legjobb éttermeként emlegetnek, havonta 20.000 asztalfoglalás fut be. Miközben a hely csupán 45 férőhelyes.

etterem3

Ausztráliában, a Longitude131 nevű, premium kategóriás kempingben, ha az idő kegyes a vendégekhez, a személyzet felállítja az ebédlőasztalokat a szabadban, és ezzel megnyitja a tábor Table131 nevű éttermét. A vacsora igazi különlegessége nem is a négyfogásos vacsora, vagy a felszolgált ausztrál borok, hanem az a látvány, amit az Uluru mögött lenyugvó nap nyújt.

etterem4

A 2011-es Sushiálmok (Jiro dreams of Sushi) című film az egész világon legendássá tette a 89 éves Jiro Ono sushimestert, akinek tokiói éttermében, a mindössze 10 férőhelyes Sukiyabashi Jiróban felér egy csodával, ha valakinek sikerül asztalt foglalnia.

etterem5

Budapestnek egy olyan hellyel sikerült felkerülnie erre az előkelő listára, amire legtöbben nem is gondolnánk. Leginkább azért nem, mert ugyan sok mindenről borzasztóan híres, de a konyhája nincs ezek között. Ez a hely pedig az Operaház, ahol - a The Telegraph információja szerint - a budapesti Four Seasons vendégeinek van lehetőségük kb. 24 millió forintért (60.000 GBP) egy kétfős, intim hangulatú vacsorára asztalt foglalni.

etterem6

Ebben az árban egy teljesen személyre szabott menü és egy különleges magánkoncert van benne. Ami hatalmas élmény lehet az egyébként 1.200 fő befogadására alkalmas Operában. De az ára miatt nem csoda, hogy eddig nem tudtunk róla.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás