promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Titkos boncolást hajtottak végre Elvis Presley testén, meghökkentő teória merült fel a haláláról

Titkos boncolást hajtottak végre Elvis Presley testén, meghökkentő teória merült fel a haláláról

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

2027-ig titkosítva van Elvis Presley boncolási jegyzőkönyve, néhány szakember azonban jó eséllyel megtippelte, mi állhat benne valódi halálokként.

Lassan fél évszázad telt el azóta, hogy meghalt Elvis Presley, a rock and roll királya. Mindössze 42 éves volt, de annyira tönkretette magát az itallal és a drogokkal, hogy ennél 10-15 évvel idősebbnek nézett ki már abban az időben.

A rajongókat természetesen sokkolta a zenész halála, ennek ellenére a család még évtizedekig hagyta, hogy mindenki a sötétben tapogatózzon ezen a téren. Elvégeztek egy titkos boncolást is a Király temetése előtt, ám annak eredményét 50 évre titkosították – az igazság viszont most mégis kiderülhetett.

Elvis valóban rossz egészségi állapotban volt már a hetvenes évek második felében. A közeli barátai nem is különösebben csodálkoztak azon, hogy 1977-ben holtan találták meg a sztárt a memphisi Graceland kúriájának fürdőszobájában.

A férfi hason feküdt a padlón, mint aki leesett a vécéről – szomorú vég egy ilyen nagy sztár számára. Akkor már közel 160 kilót nyomott, és többnyire azzal töltötte a napjait, hogy bezárkózott a hálószobájába, és jókora adag hamburgereket tömött magába. Állandó ápolói felügyelet alatt, és mivel nem gyakran tisztálkodott, a bőrén csúnya elváltozások alakultak ki.

A titkos boncolás megállapította, hogy krónikus székrekedésben szenvedett, a beleiben már négyhónapos széklet is tömörödött. Az akkori barátnője, a 21 éves Ginger Alden talált rá a holttestére, és szerinte nyilvánvaló volt, hogy amikor Elvis leesett a vécéről, már aligha lehetett magánál, eszméletlenül zuhant a földre.

„Presley krónikus székrekedését a rendszeres gyógyszerszedés és a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása okozta. Ez úgynevezett Valsalva-manővert idézett elő, vagyis a székletürítési kísérlet összenyomta az énekes hasi aortáját, és ezáltal leállította a szívét”

– magyarázta akkoriban az orvos szakértő Dan Warlick. Mások ennek ellenére drogtúladagolásra gyanakodtak, sőt még a gyilkosság lehetősége is felmerült néhány rajongóban.

A 2027-ig titkosított boncolási jegyzőkönyv sok mindenre rávilágíthat majd, ám addig is érdemes elgondolkozni a neves kaliforniai orvos, Forest Tennant véleményén, aki fatális véletlenek sorozatát látja Elvis halála mögött.

Szerinte az egész tragédia kiindulópontja az lehetett, amikor a sztár megbotlott egy tévézsinórban, és csúnyán beütötte a fejét. Idegen anyag került a véráramába, ami a szervezet immunrendszerének zavarát váltotta ki. A krónikus fájdalmak, az irracionális viselkedés és még az elhízás is ennek a következménye lehetett, amely végül Elvis korai halálához vezetett.

Íme, Elvis utolsó nyilvános fellépése, másfél mázsásan: