promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sokat spórolhatsz a Tescóban ezzel a trükkel, csak legyen nálad szemüveg

Sokat spórolhatsz a Tescóban ezzel a trükkel, csak legyen nálad szemüveg

Borítókép:  Promotions.hu
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Az apróbetűs részek – mint általában – a nagy áruházláncoknál is sok titkot rejtenek. Az egyikről lerántották a leplet.

Amióta Magyarországon is megjelentek a különféle hipermarketek, szupermarketek és diszkontláncok, hozzászokhattunk, hogy nem mindegy, mikor megyünk bevásárolni. Érdemes ugyanis vadászgatni a különféle akciókra, mert azokkal hosszú távon számottevő összeg spórolható meg.

Vannak olyan „szakértő” vásárlók, akik mindent tudnak az akciózás csínja-bínjáról, és szerencsére ezeket másokkal is megosztják a közösségi médiában. A közelmúltban például egy rendszeres brit Tesco-látogató árulta el, hogyan lehet okosan költeni az áruházban.

A TikTokra kitett videója szerint érdemes figyelni a részletekre, ha úgy tetszik, az apróbetűs részekre, mert – mint általában – most is ott rejtőzik a lényeg. Ő például azt vette észre, hogy a Tesco Clubcard-akciók árcéduláit érdemes az utolsó sorig elolvasni.

Ott bújik meg ugyanis egy jelentéktelen számsor formájában, hogy az adott akció meddig tart. Márpedig, ha ezzel napra pontosan tisztában vagyunk, akkor nem maradunk le egyetlen (számunkra érdekes) leértékelésről sem, ugyanakkor nem vagyunk rákényszerítve arra, hogy rögtön megvegyük az akciós terméket. Ezzel egyrészt spórolunk, másrészt tudatosan tudjuk tervezni a költéseinket.

A Moneymum nevű ügyes TikTok-felhasználó rengeteg dicséretet kapott ezért az aprócska felfedezésért, sokan nem is tudták, hogy az árcédulák számsorai alapján a „jövőbe láthatnak”. Gyorsan leellenőriztük, hogy a trükk a magyar Tescókban is működik-e.

Sajnos, azt kell mondjuk, hogy a hazai lánc sokkal óvatosabb és titkolózóbb a britnél. Amint az a vezérképünkön is látható, a Clubcard-árcédulán mindössze az akció kezdetére utaló dátum (jelen esetben 2024. augusztus 1.) van feltüntetve, a vége nem.

Persze, ez is lehet hasznos, hiszen ha egy leértékelés már tart egy-két hete, akkor érdemes bevásárolni az adott cikkből. Ha viszont most kezdődött, akkor ráérünk még vele, és talán elég lesz a következő fizetésünkből áldozni a megkívánt termékre.