promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó videó került elő a moszkvai terrortámadásról - csak erős idegzetűek nézzék meg
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokkoló felvétel került fel az internetre a moszkvai terrortámadásról.

Mint arról a hazai sajtó is beszámolt, péntek este terrortámadás történt egy moszkvai bevásárlóközpont koncerttermében. A lövöldözés áldozatainak száma mostanra 93-ra emelkedett, és további 145-en sérültek meg. A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. A terroristák a Crocus City Hall-ban vegyültek el a közönség soraiban, akik a Piknik szovjet rockegyüttes fellépését várták a teremben.

A terrortámadás után Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor és külügyminisztere, Szijjártó Péter is együttérzését fejezte ki a közösségi oldalán. Orbán Viktor ezeket a sorokat írta:

„Szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet az Orosz Föderáció népének a ma este Moszkva közelében történt szörnyű terrortámadás miatt. Imádkozunk az áldozatok családjaiért!”

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán megnyugtatott mindenkit, hogy magyar áldozatokról, sérültekről nincs tudomás, majd hozzátette:

„A nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak. A konzuli védelemre regisztrált állampolgárainkat értesítettük és az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követjük az eseményeket. A konzuli szolgálatunk sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára”.


A Kreml jelentése szerint a merénylet elkövetőit őrizetbe vették: Alekszandr Bortnyikov, az FSZB vezetője 11 ember őrizetbe vételéről számolt be Vlagyimir Putyinnak, köztük mind a négy terrorista, akik közvetlenül részt vettek a terrortámadásban.

Közben megrázó videók kerültek fel az internetre: az egyiket a koncertteremben lévő egyik néző rögzítette, aki maga is azonnal a széksor mögé bújt, amikor a terroristák elkezdtek lövöldözni. Az alábbi felvételen jól látszik, hogy az emberek hogyan próbálnak menekülni:

@dailymail BREAKING: Moscow concert hall shooting: At least three gunmen 'in camouflage' open fire on crowd as huge venue is engulfed in flames with 14 deaths reported. #moscow #shooting #breaking #scary #breakingnews original sound - Daily Mail


Egy másik megrázó felvételen pedig a lángoló bevásárlóközpont látható, amit a terroristák gyújtottak fel:

@dailymail Unidentified gunmen have opened fire at the Crocus City Hall near Moscow. People remained inside the building that was almost completely engulfed in flames. #shooting #moscow #breaking #breakingnews #fire drowning (edit) - Antent & vowl.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás