promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Undorodva beszélt budapesti élményeiről Tenki Réka, olyat látott a 7. kerületben amit senkinek se kíván
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tenki Réka a nŐK interjúsorozat alanya volt a közelmúltban, a sorozat lényege, hogy hiteles nőket hallhatunk arról, hogyan vélekednek a nőiség mibenlétéről, önmaguk elfogadásáról, a hozott csomagjaikról.

A roppant igényes interjúknak Réka mellett olyan alanyai voltak eddig, mint a hétvégén a Sztárboxban pontozással felülkerekedő Dobos Evelin, vagy az Ázsia Expresszből megismert Kafi, polgári nevén Rea Milla. 

Réka úgy vált az ország egyik legismertebb és legkeresettebb színésznőjévé, hogy saját elmondása szerint sem tekinthető tipikus szépségnek.  Mikor a beszélgetés elején a szépségről kérdezik, 5 évvel fiatalabb húgát, Tenki Dalmát említi, mint a nagybetűs szép lány: barna haj, kék szem, gyönyörű alkat, gyönyörű mosoly, jó humor, lazaság, vagányság.

Mivel Réka sosem érezte, és soha nem is ambicionálta, hogy pusztán a külseje alapján ki tudna tűnni, elkezdett olyan dolgok iránt érdeklődni, amikben megmutathatja magát, a képességeit, az erejét.

"Vannak olyan dolgok, amiket kapunk, amin nem lehet változtatni, és nem is kell. Ezt fel kell ismerni."

Innen egyenes út vezet a social média világához, amivel kapcsolatban Réka roppant keményen fogalmaz. Nagyon károsnak tartja, hogy ez a virtuális közeg csak arról szól, hogy hogyan kell kinézned.

"Ha a Barbie babáknál is felismerték, hogy a diverzitásnak helye van, talán érdemes lenne ezen jobban elgondolkodni. Bár már eleve az is nagyon ijesztő, ha valaki Barbie babákhoz hasonlítja magát, hiszen ezek a gyerekek nem lehetnek elég jól önmagukkal, nem kaptak elég odafigyelést, szeretetet, vagy dicséretet kiskorukban."

Semmi másra nincs szükség, mint több cirógatásra.

Mikor Rékát felvették az egyetemre, óriási megfelelési kényszerrel szembesült, amiből az édesanyja tanácsa tudta kizökkenteni. Annyit kért Rékától, hogy minden reggel álljon a tükör elé, és mondja el háromszor, hogy szereti magát. 

Ha pedig önelfogadás, gyorsan szóba kerülnek a szépítkezési beavatkozások, amikről Réka őszintén reméli, hogy idővel cikivé válnak. Réka nem tud visszafogottan fogalmazni, azt mondja hányingert kap az egésztől. 

Minek?

"Valami miatt így lettünk kitalálva, nem kell átformálni magunkat."

Ezek után hangzik el az ominózus mondat, hogy Rékát nem csak ez a káros felszínesség taszítja rendkívüli módon, hanem az is, mikor hétfő este a munkahelyéről megy haza, és fiatal lányokat, fiúkat lát műpénisszel rohangálni, üvöltözni, kábulni, miközben szemetelnek és nyilvánosan közszemérmet sértenek. Ez valahogy nem méltó az emberhez.

Az interjúból rengeteg részt ki lehetne még emelni, amik a nőiséget érintik, az öregedéstől kezdve a gyereknevelésen keresztül a párválasztásig, de csak 17 perces az anyag, érdemes végignézni, mert itt valóban egy hiteles embert láthatunk hitelesen megnyilatkozni arról, hogy milyen nőnek lenni. A videót itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás