promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország legolcsóbb utcája fatális tévedés miatt került oda, ahol van
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A település pogármestere nagyon kiakadt a nem túl megtisztelő cím miatt.​

A Somogy vármegyei Nágocson található Táncsics Mihály utca lett az ország legolcsóbb utcája lett az idén, ahol négyzetméterenként mindössze 5 ezer forintért hirdettek eladásra egy házat az ingatlan.com adatai szerint. Ez mind nagyon szép és jó, ám mint most kiderült az egész egy banális tévedés miatt valósulhatott meg. A polgármester és a helyiek szerint ugyanis egy hibásan feladott hirdetés miatt csúszott le ennyire a statisztika - derítette ki a Sonline.

Szintén a Táncsics utcában nemrég 8 millióért hirdettek meg egy másik eladó házat, ami végül 6,8 millióért cserélt gazdát. A szembeszomszéd gyakran keresgél az interneten, és talált olyan 410 négyzetméteres siófoki ingatlant, ami szerinte olcsóbb, mint az említett adásvételben szereplő nágocsi házikó, ami nekik 2,5 millióért sem kellett, tekintve, hogy konyha sincs benne. A lerobbant parasztházakért is 10 milliót adnak a környéken, sőt kínálnak előadásra 25–30 millióért is családi házakat Nágocson. A település egyébként mindössze fél órás autóútra található a Balaton-parttól, így semmiképp sem lehet reális, hogy itt található az ország legolcsóbb utcája.

Az olcsósági csúcstartó ingatlanról helyiek azt mondják, hogy szét­esőfélben lévő, bontásra ítélt épület, egy 60–70 négyzetméteres ház, ahol még döngölt padló van. A tulajdonosát, egy idős férfit a patalomi szociális otthonba szállították, és az unokák örökölték az ingatlant. Egy 920 négyzetméteres telek is tartozik hozzá, az eladók viszont nagyot tévedtek, amikor a telek méretét is belevették a ház alapterületébe, és így hirdették meg. Az egészért 5 millió forintot kértek, így jön ki az említett 5 ezer forintos négyzetméterár. 

 „A telekméretet írták be a ház méretének, ez okozta a félreértést.  Az viszont felháborító, hogy utánajárás nélkül vonnak le téves információkból konzekvenciákat, és emiatt degradálták a falut”

– fakadt ki Simor Ákospolgármester.

Mint a Somogy vármegyei lapnak kifejtette, Nágocs sokat fejlődött az utóbbi időszakban: Felújították a faluházat, az óvodát, játszóudvart adtak át, most közösségi teret alakítanak ki, sorolta a polgármester, aki szerint szép és rendezett a falu. A focipályához vezető utat tavasszal elmosta az eső, ennek helyreállítására vis maior pályázatot nyújtottak be. Vannak építkezők és beköltözők a faluban, és nem olcsóbb az ingatlan, mint bárhol.

A legolcsóbb ház hirdetése egyébként már nincs fent az interneten, a faluban többen úgy tudják, hogy már meg is vették, de azóta sem lakik ott senki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás