promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen ledöbbentek a magyarokon az amerikaiak, nem fogod elhinni, hogy mi tűnt fel nekik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több sokkoló dolgot is felfedezett Magyarországon egy amerikai férfi.

A külföldieket általában egyből elvarázsolja Magyarország szépsége, hiszen valóban egy különleges helyről van szó. Budapest tele van csodálatos épületekkel, a Duna látványa mindig varázslatos, a gyönyörű hölgyekről nem is beszélve. Ha pedig a látványosságaink nem is nyűgözik le esetleg a turistákat, akkor a magyar konyha ételei mindenképp hatalmas sikert aratnak náluk – vagy akár a hazai borok és a jó öreg pálinka.

Ha például egy amerikai jön Magyarországra, akkor egyből feltűnik neki pár kulturális különbség, ami számunkra esetleg teljesen megszokott lehet, de neki már egészen döbbenetes. Lehet ez akár a viselkedésünk, a nyelvünk, a hozzáállásunk bizonyos dolgokhoz, meg persze a szokásaink is – most egy amerikai férfi összegyűjtött 10 dolgot, ami szinte sokkolta őt, amíg nálunk volt:

  • Egészen hihetetlen volt az amerikai férfi számára, hogy nálunk szinte minden étel tele van paprikával – illetve rengeteg dolgot tejföllel eszünk.
  • Furcsa volt az is neki, hogy annyira központi hely Budapest, hogy akárhova megy Magyarországon az ember, a fővárost szinte mindig érinteni kell tömegközlekedés szempontjából.
  • Ilyet még nem igazán tapasztalt, hogy valahol ekkora figyelmet fordítsanak arra, hogy minden tömegközlekedőnek érvényes jegye legyen.
  • A Szent Jobb is egészen sokkoló volt neki.
  • Mennyire jók, és olcsók nálunk a borok – ár/érték arányban verhetetlenek vagyunk.
  • Mennyire megéri Magyarországra jönni, hiszen rengeteg dolog nagyon olcsó nálunk – legalábbis Amerikához képest.
  • A taxisok esetleges „furcsaságai”.
  • Mennyire érthetetlen egy amerikai számára a magyar nyelv, mintha egy másik bolygón lenne.
  • Milyen csodálatosan szépek Magyarországon a nők.
  • Illetve, hogy milyen nagy ország voltunk régebben területileg, és ahhoz képest mennyivel kisebbek lettünk.

Vannak az amerikai férfi megfigyelései, felfedezései, tapasztalatai között olyanok, amiket teljesen meg lehet érteni, bár akad köztük olyan is, ami számunkra tényleg teljesen természetes, és talán nekünk furcsa, hogy más meghökken rajtuk – de az biztos, hogy mindenképp érdekes hallani, hogy mit gondolnak rólunk a külföldiek.

Itt lehet megtekinteni az amerikai férfi videóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás