promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális felvételek a francia káoszról - Batman sem tud rendet tenni, gyújtogatás és vandalizmus söpör végig az országon
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztően durva káoszba torkollt Franciaországban az eset, amiből úgy látszik, egyre nehezebb a kiút.

Napok óta zajlanak a zavargások Franciaországban, miután egy közúti ellenőrzés során a francia rendőrök lelőttek egy kamaszfiút. A szombaton eltemetett fiú teljes nevét nem hozták nyilvánosságra – közölte az AP hírügynökség. A felháborodott tömeg keresztnevével fémjelzett táblákkal vonult az utcára, rongálásba, gyújtogatásba kezdtek. A hétvégén mintha csillapodott volna a tüntetésekkel kapcsolatos brutalitás, Emmanuel Macron francia elnök ugyanis több tízezer rendőrt vezényelt az utcákra. A fokozott rendőri jelenlét ellenére viszont megint felparázslottak az utcára vonult emberek indulatai. Folytatódnak a tüntetések a fővárosban, Párizsban, Marseille-ben és Starsbourgban is.

Azóta a tinédzser nagymamája is a zavargások leállítására szólított fel mindenkit. A 17 éves Nahel mamája egy helyi hírtelevíziónak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy szeretnék, ha elcsendesednének a dolgok, senki ne törjön be több ablakot, ne tegyen tönkre buszokat. Elmondása szerint, továbbra is dühös a rendőrökre, akik miatt már nem lehet velük az unokája, de nem az összes rendőrre. Hozzátette, hisz az igazságszolgáltatásban, noha ez Franciaország történelmének egyik legsúlyosabb társadalmi felfordulása.

Nahel algériai származású volt, Párizs egyik külvárosában lőtték le. Az indulatokat épp az válthatta ki, hogy a fiú egy szegény környékről származott és a vele szemben tanúsított rendőri viselkedés diszkriminatív volt.

Az elképesztően súlyos zavargások miatt Emmanuel Macron kénytelen volt elhalasztani soron következő Németországi útját, a hétvégén helyette biztonsági tanácskozást tartottak, a parlament mindkét házának vezetőivel értekezik és a héten a tüntetések által érintett több, mint 200 polgármesterrel egyeztet.

Nem csoda, hogy azóta a tüntetésekről és a brutalitás után hagyott állapotokról készült felvételek a közösségi médiát is elárasztották. Az erőszakos felvételek között találni olyat is, ahol Batman ruhába öltözött férfi sétálgat a tüntetők között. Nem kizárt, hogy Batman pályafutása során is ez az egyik legdurvább helyzet, amivel szembesülnie kell.

 

A francia elnök szerint a közösségi média is közrejátszik abban, hogy egyre nehezebb megfékezni a tömeget. A TikTok, Snapchat és a többi online felület alkalmas lehet arra, hogy erőszakot szítson. Macron figyelmeztetett, hogy azok a fiatalok, akik a Snapchaten vagy más alkalmazásokon erőszakra való felhívásokat osztanak meg, büntetőeljárást indíthatnak ellenük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás