promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő történet: kiment a tyúkhoz és olyat talált nála, amitől teljesen lefagyott
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő történetet kaptunk olvasónktól, aki nem tojást talált a tyúk óljában, hanem valami egészen rendkívülit.

Nap, mint nap kapjuk az olvasói leveleket, személyes történeteket, beszámolókat, amikből aztán gyakran közzé is teszünk néhányat. Mostanában sok olyan levél futott be hozzánk, amikben arról meséltek az olvasók, hogy miket tapasztalnak a magyar boltokban, hogy mit láttak/hallottak az egyik buszon vagy a metrón, de ezúttal egy olyan történetet osztottak meg velünk, amitől nekünk is kikerekedett a szemünk.

Egy Győr-Moson-Sopron megyei kis faluból kaptuk ezt a beszámolót, a településen élő magyar férfi olyasmit talált a tyúkólban, amitől szó szerint ledermedt. A következőkben az ő szavait olvashatjátok.

Nem olyan régóta élünk itt a faluban, nincs fél éve sem, hogy ideköltöztünk - egyébként Budapestről jöttünk le vidékre. Azt tudtuk, hogy az első tulajdonosok tartottak állatokat, és meg is maradtak még a régi melléképületek, ólak, de nekünk meg sem fordult a fejünkben, hogy haszonállatokat tartsunk.

Aztán láttuk, hogy egy tyúk mászkál a hátsó kertben, azt hittük, csak átkóborolt valamelyik szomszédunktól, majd visszamegy. Nem ment vissza, hanem ott lakott a régi ólban. Vittünk hát neki enni - bár a kertben szemmel láthatóan megtalált mindent, amire szüksége volt -, és láttuk, hogy azért szépen tojik tojásokat is. Gyönyörű, méretes tojásokat, amiknek aranyló sárgája van, isteni finom volt.

Úgy döntöttünk, megtartjuk, aztán idővel hozunk még mellé 2 másik tyúkot - napi 3 tojás nekünk bőven elegendő. Azóta minden reggel kimegyek hozzá, viszem neki a tojótápot és a friss vizet. Előfordult már olyan, hogy nem a megszokott helyére tojt, volt olyan, hogy éjszakára felcsücsült a gerendára, és onnan tojt le - persze összetört a tojás, hiába raktunk oda alá is szalmát, meg puha dolgokat. Egyszer viszont olyasmit találtam a tyúknál, ami nem tojás volt, hanem valami olyan, amit el sem akartam hinni.

De komolyan, én még ilyet nem láttam! Azon a helyen, ahová tojni szokott, találtam egy halott kis madárfiókát. Nem tudom, milyen madár lehetett szegényke, de már biztosan nem volt benne élet. Nem voltak látható sérülései, nem csipkedte meg a tyúk, biztos leesett valamelyik fáról a kertben, úgy pusztult el. A tyúk pedig ezek szerint bevitte magához az ólba, felrakta a tojóhelyére, és nem tudom, de lehet ott tartotta melegen, hátha feléled. Egészen hihetetlen volt, le is dermedtem egy pillanatra, hogy ez mégis hogy került ide?! Lehet hoznunk kéne egy kakast is, ha ennyire családra vágyik, feleségem meg is hatódott ettől.


Ha nektek is van olyan történetetek, amit szívesen megosztanátok másokkal, küldjétek el nekünk Messengeren, vagy az info@promotions.hu e-mail címre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás