promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló: újabb földrengés rázta meg a térséget, Törökország mellett Olaszország sem úszta meg
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország is egyre komolyabb veszélyben? 

Hatalmas mentőcsapatokkal, nagy erőkkel és mentőkutyákkal még mindig keresik a túlélőket a február 6-i török földrengés áldozatai között, (eddig 45 000 fő) de hétfő hajnalban újabb földrengések rázták meg Törökországot.

Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ jelentése szerint a rengés 4,5-ös erősségű volt a Richter-skálán és 10 kilóméteres mélységben történt, a másik pedig 4,7-es erősségű volt és 56 kilométerre északnyugatra történt a mintegy 376 ezer lakosú Kahramanmaras városától. A földmozgást a közeli Adiyamanban és Gaziantepben is lehett érezni.

De már Olaszországot is elérte a földrengés. Szintén hétfőn hajnalban történt az eset, Szicília partjainál, és 4,5-ös erősségű volt. A rengés 17 kilométeres mélységben történt, epicentruma 94 kilométerre volt Palermo városától. Károkról vagy áldozatokról egyelőre nincs információ.

Ahogy írtuk is, a múlt héten Horvátországot, Romániát és Magyarországot is elérte már a földrengés, és egyre nagyobb a pánik. Magyarországon Mohácsnál és Budapesten a VIII. kerületben lehetett érezni a földmozgást, de van, aki semmit nem érzékelt belőle.

Mindenesetre a Facebookon és a különböző közösségi oldalakon az emberek egyre nagyobb hangot adnak a félelmüknek, de olyan is van, aki nem fél, és teljesen nyugodt a földrengések miatt:

„Jó reggelt mindenkinek, aki kő alatt élt eddig, és arra sem emlékszik, hogy valójában magmán úszó lemezeken élünk, ezért a földrengések természetes részei a bolygónk működésének”

– írja valaki.

„Mentsen meg a jó Isten minket a föld rengéstől”

– írja teljesen más hangvételű bejegyzését egy másik kommentelő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás