promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az MKB zárolja az ügyfelek számláit? Végső értesítéses levelekkel vadásznak az internetes csalók
Borítókép:  Forbes
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az MKB figyelmezteti az ügyfeleit.

Az adathalász kísérletek napjaink legelterjedtebb internetes támadásai közé tartoznak. A támadó leggyakrabban megtévesztő email segítségével próbál információt kicsalni áldozatából, jellemzően felhasználónevet, jelszót, bankkártya adatokat, de gyakran előfordul, hogy egy rosszindulatú kóddal fertőzött weboldalra próbálja meg átirányítani áldozatát, vagy vírusos csatolmányt mellékel a levélhez, melyet a gyanútlan felhasználó megnyit.

A napokban éppen az OTP Bank adott ki figyelmeztetést az internetes csalók miatt, de most egy másik magyarországi bank nevében is próbálkoznak az adathalászok.

A Promotions egyik olvasója küldte el szerkesztőségünknek, hogy a minap kapott egy levelet, amit látszólag az MKB Bank küldött neki. Már az emailnek a tárgya is elég árulkodó, de az "Értékes ügyfél" megszólítás már erősen gyanús lehet mindenkinek. A csalók azt írják ebben a levélben, hogy az "MKB Bank új online banki hitelesítési eljárásokat vezet be az összes banki felhasználó magánéletének védelme érdekében", majd felhívják a figyelmet arra, hogy a címzett nem férhet hozzá a számláihoz, amíg nem erősíti meg online banki adatait.

Alább pedig egy másik weboldalra irányító link található, amit TILOS megnyitni. Olvasónk elküldte a levelet, tehát ha ilyen email érkezik hozzád, akkor semmiképpen se nyisd meg a benne található linket.

(Olvasói kép)

Az MKB Bank korábban a saját honlapján tett közzé egy biztonsági tájékoztatót, aminek segítségével kivédhetjük az internetes csalók és adathalászok támadásait, és megóvhatjuk az adatainkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás