promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt egy nő, és iszonyú magas hegyek közé került a túlvilágon – aztán visszatért és elmesélte
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú éveknek érezte az odaát tartózkodását.

Van-e élet a halál után? Ez a filozófia egyik legnagyobb kérdése, olyan dolog, amely egy bizonyos életkort követően minden embert egyre sűrűbben foglalkoztat. Léteznek olyan embertársaink, akik halálközeli élmény hatására vagy a hosszabb ideig tartó klinikai halál állapotában megtapasztalhatták a túlvilágot – de vajon hihetünk-e nekik?

Vannak ugyan közös pontok az ilyen személyek visszaemlékezéseiben, ám ugyanakkor lényeges részletekben el is térnek a beszámolóik. Egy nő például most igen érdekes adalékkal gazdagította a mennyország bennünk kialakult képét:

„Meghaltam, és láttam a túlvilágot, ahol a hegyek 30 ezerszer nagyobbak voltak a Mount Everestnél”

– idézte fel a Linda Kramer nevű hölgy, aki a 15 percig tartó halálakor úgy érezte, mintha mély álomba zuhanna. Mindez még 2001-ben történt, és akkor azt gondolta, hogy hosszú éveket töltött a mennyben, bár elmondása szerint ott az időnek nincs jelentősége.

Prózai módon kiment a vécére, ahol aztán rosszul lett, és óriási szerencséje volt, hogy segítséget tudtak hozzá hívni, az orvosok pedig visszarángatták az életbe. A túlvilágon egy virágos mezőn álldogált, a távolban pedig olyan hatalmas hegyeket látott, amilyeneket a Földön sohasem.

„Láttam ott épületeket, felhőkarcolókat is, Dubaj egy aprócska makett azokkal összehasonlítva. Láttam tavakat is, gyönyörű volt a panoráma”

– mesélte Linda, aki alighanem a mennyország kapujából fordult vissza közénk. Beszélt emberekkel is, közéjük vegyült, ám mégsem maradhatott véglegesen velük. Az orvosok magyarázata szerint az ilyen élmények során csak a haldokló agyunk csap be minket álmokkal és hallucinációkkal, de hogy mi az igazság a túlvilágról, azt majd csak a halálunk után tudjuk meg biztosan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás