promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retteghet Putyin haragjától a Nyugat? Félelmetes kijelentést tett az orosz elnök
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Putyin keményen reagált a nyugati tankszállítmányokra.

A nyugati országok közül többen is tankszállítmányokkal segítik Ukrajnát a háborúban. Nemrég az orosz állami televízióban jókat nevettek ezeken a harckocsikon, az "ütött-kopott" Abrams-eken, és a "Fogatlan Leopardokon".

Nem kellett sokat várni Vlagyimir Putyin válaszára sem. Az orosz elnök a sztálingrádi győzelem 80. évfordulója alkalmából megrendezett volgográdi ünnepi koncerten szólalt fel.

„Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern háború Oroszországgal nagyon más lesz számukra. Mi a tankjainkat nem küldjük a határukhoz. Van mivel válaszolnunk. És a páncélozott járművek bevetésével az ügynek nem lesz a vége. Ezt mindenkinek meg kell értenie”

Vlagyimir Putyin, szavaival párhuzamot vont a nyolc évvel ezelőtti, és a mostani idők között. Az elnök úgy fogalmazott: "ismét német Leopard tankok fenyegetnek bennünket, a fedélzetükön kereszttel".

„Most, sajnos, azt látjuk, hogy a nácizmus ideológiája immár modern köntösben, modern megjelenési formában ismét közvetlen veszélyt jelent hazánk biztonságára. Ismét kénytelenek vagyunk szembeszállni a kollektív Nyugat agressziójával”

Putyin hozzátette, hogy Oroszországnak továbbra is sok barátja van például Észak-Amerikában és Európában is. Ezt követően a II. világháborút hozta szóba. Az orosz elnök szerint az utódoknak a Sztálingrádban győztes katonákkal szembeni erkölcsi kötelessége, hogy megakadályozzák a történelem eltorzítását. Rámutatott, hogy a világháború során a Volga partján elért fordulópont után vált világossá, hogy a nácik tervei bukásra vannak ítélve, és Németország szövetségesei ezt követően kezdték lázasan keresni annak módját, hogyan kerülhetik el a felelősségre vonást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás