promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin komoly fenyegetést fogalmazott meg, ettől a világ összes vezetője nyelne egy nagyot
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin nem szórakozott, egészen megdöbbentő dolgot mondott.

Egészen hihetetlen, de lassan egy éve tart az orosz-ukrán háború, ami nemcsak Magyarország, de egész Európa gazdaságára nagyon negatív hatással van. Az emberek persze abban reménykednek, hogy minél hamarabb békét köt a két fél, de úgy tűnik, hogy erre nincs sok esély, hiszen az oroszok, illetve az ukránok is más feltételekkel mennének bele a végleges fegyverletételbe.

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin a kommunikációja alapján egyáltalán nem akarja, hogy bárki is vesztesnek gondolja az oroszokat, hiszen a saját népének úgy tálalja ezt a „különleges hadműveletet”, mintha szinte a túlélésért kéne küzdeni, nehogy a külső hatalmak szétzilálják az egész országot, és annak lakosait. A világ túlnyomó része persze nem így látja, hiszen a legtöbben elnyomó hatalomként tekintenek az oroszokra, és Putyint is egy agresszornak tartják.

Nemrég a britek egykori miniszterelnöke, Boris Johnson elárulta, hogy az orosz-ukrán háború előtt pár nappal beszélt telefonon Putyinnal azzal kapcsolatban, hogy nehogy megtámadja Ukrajnát, de az orosz elnök a tőle megszokott határozottsággal reagált erre:

Putyin állítólag azt mondta Boris Johnsonnak, hogy mindössze 1 perc alatt meg tudná ölni őt a rakétáival.

Az biztos, hogy egy ilyen fenyegetés hallatán a legtöbb vezető nagyot nyelne, hiszen akkor még jóval nagyobb tekintéllyel rendelkezett az orosz elnök, de úgy tűnik, hogy Boris Johnson jól tűrte a kemény szavakat. Putyin amúgy akkor még tagadta, hogy megtámadná Ukrajnát, pedig a határon már ott sorakozott a serege.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás