promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az amerikaiak megindultak Ukrajnába, ez eldöntheti a háború kimenetelét
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joe Biden megtette a hivatalos bejelentést.

Lassan egy éve tart már a háború Oroszország és Ukrajna között, és továbbra sem lehet tudni, sem megjósolni, hogy mikor lesz vége. Az ukránok szövetségesei folyamatosan újabb és újabb fegyverekkel, szállítmányokkal segítik a megtámadott országot, most az amerikaiak 31 Abrams harckocsival támogatták meg őket.

Joe Biden elnök szerdán a Fehér Házban elmondta, hogy a harckocsikat Lloyd Austin védelmi miniszter javaslatára juttatják el Ukrajnába, ami egy ukrán zászlóaljnak felel meg. Megjegyezte, hogy az Abrams használata és karbantartása nagyon összetett feladat, ezért az Egyesült Államok olyan alkatrészeket és felszereléseket ad az eszközökkel, amelyek hosszú távon fenntarthatóvá teszik az eszközök használatát a hadszíntéren.

Az amerikaiak azonban nem csak a harckocsikat adják Ukrajnának, hanem mellé még 120 milliméteres lövedékeket és egyéb lőszereket, valamint további 8 taktikai járművet, több kiszolgáló járművet felszerelésekkel. Mindezek mellett a harckocsik karbantartásának anyagi fedezetét, és a használatukra való kiképzést is biztosítják nekik.

Amerika 4 ezer Abrams harckocsival rendelkezik, amiknek a kezelése nagyon bonyolult, a fenntartásuk pedig rendkívül költséges. Az amerikai kormány mindig is ellenezte, hogy ilyen harckocsikat küldjenek Ukrajnába, de Joe Biden mégis engedélyezte. A védelmi politikáért felelős helyettes-államtitkár, Colin Kahl szerint

„nem kellene az ukránokat olyan rendszerekkel ellátni, amelyeket nem tudnak javítani és fenntartani, valamint hosszú távon nem engedhetik meg maguknak”.

(forrás: CNBC)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás