promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes módon halnak meg a villa tulajdonosai, az elátkozott ingatlanban senki sem élhet sokáig
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 Olaszország legkisebb szigete a Gaiola-sziget, amely a Nápolyi-öböl kellős közepén található. Soha sehol nem volt annyi rejtélyes halál, mint amennyi ehhez az átkozott szigethez köthető.

Gaiolát két aprócska sziget alkotja, melyeket egy picike híd köt össze. Olyan hatást kelt az aprócska híd, mintha egy boltív lenne. Az egyik szigeten egy magányos villa áll, a másik sziget üres.

Jelenleg a Gaiola-sziget lakatlan. A parttól 30 méterre fekszik, ezért elég könnyen át lehet jutni a szárazföldről.

De miért olyan érdekes ez a sziget?

A 19. század elején még élt ott egy remete, utána pedig megépítették a villát. Hírességek, milliárdosok, írók is éltek a villában, aminek a romantikus hangulata, elképesztő elhelyezkedése és mérete ellenére magányosan áll, ugyanis senki nem hajlandó beleköltözni.

Ennek az az oka, hogy a sziget több tulajdonosa és az ott lakók rokonai közül sokan gyanúsan korai halált haltak.

A sorozatos halálesetek az 1920-as években kezdődtek. Az akkori svájci tulajdonost érdekes pozícióban találták meg. Egy szőnyegbe csavarva feküdt holtan a villában. Nem sokkal később a felesége a tengerebe fulladt. A sziget következő lakója szívrohamban halt meg a villában. A következő tulajdonos a gyógyszeripar mágnás, szintén meghalt, ő öngyilkosságot követett el.

Az őt követő Fiat autómárka tulajdonos fia is öngyilkos lett. Fia korai halála után Gianni unokaöccsét szerette volna a cég vezetőjének megtenni, azonban Umberto is meghalt. Az örökös egy ritka rák következtében mindössze 33 évesen elhunyt.

A Gaiola-szigetet ezután ismét egy nagyon gazdag ember vette meg, akinek a vásárlást követően elrabolták az unokáját. Az utolsó tulajdonos, börtönbe került amikor a biztosítótársasága bedőlt. Ma a 19.századi villa lakatlan és elhagyatott. A szigetre csak a kíváncsiskodók és a strandolók teszik be a lábukat, de a történetek megismerése után még a turisták se szívesen lépnek oda be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás