promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató rejtélyek: kicsavart végtagokkal találtak rá két halott személyre, máig nincs magyarázat az esetekre

Hátborzongató rejtélyek: kicsavart végtagokkal találtak rá két halott személyre, máig nincs magyarázat az esetekre

Élet

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vitathatatlan, hogy az internet népe egy emberként rajong bizonyos témákért, legyenek azok cuki állatok, mémek, vagy gyerekek, de a legfelbecsülhetetlenebb az összes közül a megoldatlan rejtélyek és gyilkosságok soha ki nem fulladó körmenete. Jóval azután, hogy a hivatalos szervek lezárták az aktákat, a gyilkossági rejtélyek még évtizedekig izgalomban tartják az embereket, így az izgatott kommentelőknek mindig van min töprengeni.

Rejtélyes gyilkosságok, ködlepte szállodák titkos történetei, soha meg nem talált elkövetők, veszélyes, a semmiből előkerülő vírusok - ezek egytől-egyig olyan témák, amelyek nem hagyják nyugodni akár évtizedeken keresztül sem a közvéleményt. Ilyen volt Elisa Lam esete is.

Elisa Lam rejtélyes esete

Még 2013-ban történt, hogy a Los Angeles-i Cecil Hotel vendégei panaszkodni kezdtek a vezetőségnek, hogy a szálloda ivóvízének furcsa íze van. Nem sokkal később a 21 éves Elisa Lam holttestét a szálloda egyik víztartályának felszínén lebegve találták meg meztelenül. Akkor úgy sejtették, a lányt valaki bezárta a tartályba, hiszen belülről nem lehetett elreteszelni a tartályt. A halottkém a jelentésében „véletlen fulladásról" írt. 

Igazán csak akkor terjedt el Elisa Lam halálának a híre, amikor a nyomozók biztonsági felvételeket tettek közzé arról, hogy a fiatal nő a szálloda liftjében állt, és amelyeken az látszott, hogy a fiatal lány kicsavarja saját végtagjait a gyilkosság éjszakáján.

A videóban Lam a lift gombjait tanulmányozza, megnyom belőlük néhányat, majd kimegy a folyosóra, és furcsán mozgatja a kezét. Kapcsolatba lép egy láthatatlan lénnyel, majd elbújik a liftben, mintha hirtelen megfenyegetnék. Az Elisa Lam halálával kapcsolatos találgatások jellemzően a bipoláris zavar diagnosztizálása és a rejtélyes tuberkulózis-járvánnyal kapcsolatosak, amely több olyan beteget érintett, akik a szállodában tartózkodtak, amíg Lam ott élt. A tuberkulózis tesztet egyébként LAM-ELISA-nak hívják.

Fiú a kéményben

Josh Maddux 2008-ban elment otthonról - ahol az apjával élt -, hogy szokásos, hétköznapi ügyeket intézzen. A tinédzser fiút - sem a holttestét - hosszú évekig nem találták meg, csak hét ével később, és akkor is csak a maradványait egy közeli történelmi kabin kéményében. A testén nem találtak sérüléseket, vagy olyan jeleket, amelyek arra utaltak volna, hogy a fiú ellenállt volna bárminek is. A The Huffington Post azt írta beszámolójában, hogy  

„amikor a tinédzser csontvázát megtalálták, a térde állítólag a feje fölött volt, és egy kéz eltakarta az arcát.”

A legfurcsább részletek a következő hetekben csak lassan kerültek nyilvánosságra. Maddux csak melegítőnadrágot viselt, a többi ruhája pedig a padlón hevert a kabinban. A kémény nyílásán lévő betonacél miatt nem tudott volna lemászni a kéménybe, ezért feltételezhetően bizonyára ki akart mászni a kéményből.

Tovább árnyalja a helyzetet, hogy egy névtelen Reddit-bejegyzés később  azt a pletykát részletezte, amely szerint Madduxot egy barátja kényszerítette a kéménybe, aki később sorozatgyilkos lett.

Borítókép:  Profimedia/illusztráció

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás